• DOLAR 32.446
  • EURO 34.887
  • ALTIN 2401.806
  • ...
Sakarya Üniversitesi öğrencileri Filistin için toplandı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yapılan protesto gösterisi kapsamında söz alan, "Söz ve Kalem Öğrenci Topluluğu Başkanı" Furkan Altunkaynak, yaptığı basın açıklamasına besmele ile başladı.

Filistin direnişine ve direnişin önemli isimlerine selam gönderilen açıklamada, siyonist rejim ve onun katliamlarına destek veren emperyal devletler kınandı.

Kundağa sarılmış bir bebek maketinin dikkat çektiği gösteri sırasında okunan basın açıklamasının tam metni şöyle:

 

 

"Bismillahirrahmanirrahim

Bizleri insan ruhunun temelinde varolan iyilik ve kötülük nötr yol ayrımında iyiliği seçmeye muvaffak kılan ve mazlum Gazze halkı ile aziz Filistin davası için burada toplayan Allah'a hamdolsun.

Selam olsun İzzeddin el- Kassam'a, selam olsun Şeyh Ahmed Yasin'e, selam olsun Abdulaziz Rantisi'ye...

Selam olsun çağımızın mücahitlerine; İsmail Heniyye'ye, Halid Meşale'e, Yahya Sinvar'a, Muhammed Deif'e ve Ebu Ubeyde'ye...

Selam olsun zilleti reddedip izzete sımsıkı sarılanlara, selam olsun ümmetin onurunu müdafa etmek için direnen, mücadele eden, malını, canını, evladu iyalini bu mukaddes dava için feda edenlere, selam olsun yiğitçe direnen ve şehadet mertebesine erişen isimsiz kahramanlara...

Ve selam olsun, binlerce selam olsun ümmetin onurunu kurtaran Hamas'a.

Kıymetli üniversiteli kardeşlerim,

İslam coğrafyasının bağrına paslı bir hançer gibi saplanan işgalci, soykırımcı siyonist çete, başta Gazze olmak üzere 75 yılı aşkın bir süredir Kudüs’ü, Ramallah’ı, Batı Şeria’yı; mesken, mescit, okul ve hastane demeden bombalamakta; bebek, çocuk, kadın, yaşlı ve hasta binlerce masum canı katletmektedir. Hiçbir ölçü, kural ve kaide tanımayan bu çete, sadece mazlum Filistin halkına değil başta İslam Ümmeti olmak üzere tüm insanlığa savaş açmış vaziyettedir.

On yıllardan bu yana süregelen bu zulüm ve işgal furyası, daracık bir alana sıkıştırılmış insanları; savaş uçaklarıyla, füzelerle, tanklarla, havadan, karadan, denizden bombalıyor. ABD soykırıma silah taşıyor. İngiltere, Fransa, Almanya soykırıma destek veriyor. Batılı sermaye soykırımı finanse ediyor. Küresel medya sansür, yalan, çarpıtma, dezenformasyonla soykırımı örtüyor, vahşeti gizliyor, yükselen itiraz seslerini kısıyor.

75 yıldır, hatta İngiltere'nin işgali ile 1917'den beri devam eden bir zulüm düzeni ve uzun vadeli bir soykırım çalışması var.

Aksa Tufanı operasyonu, on yıllardır süregelen işgal, katliam, soykırım ve yayılma politikasına karşı verilen kurtuluş hareketi ve mücadelenin bir neticesidir. Bu operasyon durup dururken olmuş değildir. Bu anlamda Filistinlilerin birikmiş öfke ve işgalden kurtuluş arzularının baş aktörü ve temsilcisi Hamas olmuştur.

Biz, katilin kanun koyucu olduğu bir düzenden adalet çıkmayacağını çok iyi biliyoruz. O nedenle İsrail’e, ABD’ye, Batılı devletlere çağrımız yok. Biz biliyoruz ki umut bizdedir, çare biziz. Kardeşlerimize destek vermek, zalimi durdurmak için her imkânı kullanmak mecburiyetindeyiz.

Ey ehli vicdan sahibi olan yetkililer ve dünya kamuoyunun duyarlı liderleri; bu vahşete dur demenin vakti çoktan gelip geçmiştir. Buradan Müslüman liderler başta olmak üzere tüm dünya liderlerine, halklarına ve uluslararası kamuoyuna sesleniyoruz:

Havalalanları ve deniz limanları siyonistlerin her türlü gemi ve uçaklarına kapatılmalıdır. Buradan oraya ticari veya askeri mal gidiş gelişi durdurulmalı, Gazze halkını açlık, susuzluk ve ilaçsızlığa mahkum eden siyonistlerin erzaklarının ülkemizden gitmesi ayıbından kurtulmalıyız.

İncirlik ve Kürecik başta olmak üzere tüm Amerika üslerinin faaliyetleri durdurulmalı, en kısa sürede de bunların kalıcı olarak kapatılması gündeme alınmalıdır.

Türkiye başta olmak üzere vicdan sahibi her ülke, işgal devam ettiği sürece siyonistlerle bütün ilişkilerini askıya almalı, yaptığı bütün antlaşmaları da feshetmelidir. Daha sonra ise ilişkileri tamamıyla kesip Siyonist işgalci çeteyi devlet olarak tanımaktan vazgeçmelidir.

Türkiye'nin başını çektiği bir yardım koridoru veya deniz filosu yola çıkarılmalıdır. Sadece İslam ülkeleri değil, duyarlı ve vicdan ehli hangi ülke varsa katılımları sağlanmalıdır. Bu filonun güvenliği de alınarak direkt Gazze'ye gidilmelidir.

Maddi imkânlarımızla kardeşlerimize destek vermeye devam etmeli ve boykotla siyonizmin sponsorlarına geçit vermeme mücadelemizi sürdürmeliyiz.

Açıkça haykırıyoruz: Eğer dünya terörist arıyorsa İsrail’e, suçlu arıyorsa işgalcilere, suç ortağı arıyorsa Emperyalistlere baksın! Katil de orada, terörist de orada suçlu da orada.

Söz veriyoruz! Asla susmayacağız, asla durmayacağız! Mücadelemizi sürdüreceğiz! Her ilden, her meydandan her kampüsten haykırmaya devam edeceğiz. Sakarya'dan, bu meydandan, Sakarya Üniversitesi'nden Gazze’ye direnişe bin selam olsun!"

 

 

Yedi Hilal Öğrenci Topluluğu Başkanı Yusuf Hasan Köse'nin okuduğu dua ile son bulan basın açıklaması sırasında bir olumsuzluk yaşanmadı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir