• DOLAR 32.874
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2451.15
  • ...
Sanayilerde "kış bakımı" mesaisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kar yağışı ve soğuğa karşı tedbir almak isteyen sürücüler, araçlarının kış bakımını yaptırıyor.

TÜİK verilerine göre, Nisan 2023 sonu itibarıyla, 5 milyon 65 bin 301 aracın bulunduğu mega kent İstanbul'da; kışlık araç bakımlarını yapmak için sanayi yolunu tutan araç sahipleri, oto tamircilerinin önünde yoğunluk oluşturmaya başladı.

Özellikle araç kışlık bakımlarının hayati bir önem taşıdığını belirten oto tamircileri, sürücülere araçlarının lastik, akü, yağ, antifriz, fren hidrolik yağı, balata ve silecek suyu gibi kontrollerinin mutlaka yapılması gerektiği uyarısında bulundu.

"Kış geldiği zaman doğal olarak sanayilerde kış bakımları ile alakalı yoğunluklar oluyor"

Harun Dalkılıç

35 yıllık sanayi ustası Harun Dalkılıç, "Yağışlar başladığı zaman havaların soğumasıyla birlikte araçların bakıma gelme nedenleri; kalorifer, antifriz, yağ ve fren bakımları birde kış lastiği takılmasıdır. Kış geldiği zaman doğal olarak sanayilerde kış bakımları ile alakalı yoğunluklar oluyor." dedi.

Sürücülere araç bakımı hakkında uyarılar!

Kış mevsiminin başlaması nedeniyle araç sahiplerine uyarılarda bulunan Dalkılıç, "Araçlarda bakım yapılması gerekenlerin birincisi kış lastikleridir. Aracın yağışlı havalarda tutunmasını sağlar, yola daha sağlam tutunur. Kalorifer bakımları, aracın camlarının yani iç kısmının buğulanmasını engeller. Antifriz bakımı soğuk havalarda motorun donmamasını sağlar. Araçların silecek bakımları ise sileceklerimizin camları düzgün silmesi gerekir, silecek lastiklerimizin yırtık olmaması gerekir. Camlarımız da ne kadar düzgün olursa görüş mesafemiz yağışlı havalarda o kadar düzgün olur." şeklinde konuştu.

"Kışın trafiğe çıkarken ilk önce fren ve lastiğe bakmalıyız"

Mehmet Ay

Sanayilerde yoğunluk olduğunu belirten oto bakım ustası Mehmet Ay, "İlk önce bakımı, akü bakımı, antifriz bakımı, fren bakımlarını detaylı olarak kontrol ediyoruz bunlar soğuk havalarda gerekli oluyor. Genel aracın alt takımlarında herhangi bir bozukluk varsa ona da bakıyoruz. Genel kontrol amaçlı tüm aracı kontrol ediyoruz. Kışın trafiğe çıkarken ilk önce fren ve lastiğe bakmalıyız. Özellikle kış günlerinde kış lastiği olmasına çok dikkat etmek lazım. Fren balatalarına, disklerine, hidroliklerine özellikle çok dikkat etmek lazım." ifadelerini kullandı. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir