• DOLAR 32.367
  • EURO 34.794
  • ALTIN 2394.918
  • ...
ASİM'den yılbaşı kutlamalarını boykot çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeni yıl yaklaşırken, Müslümanların kendilerine ait olmayan, kişiye ve topluma da herhangi bir fayda sağlamayan kutlamalara rağbet etmemesi gerektiğini söyleyen ASİM Başkanı Mahmut Eraslan, Filistin'de yaşanan acılara duyarsız kalmadıklarını söyleyerek, yılbaşında yapılan eğlenceleri ve kutlamaları boykot çağrısı yaptı.

Toplumun her kesimini "Yılbaşını Kutlamıyoruz", "Boykot ediyoruz" çağrısına destek vermeye davet eden Eraslan, Gazze'de büyük bir katliam ve soykırım yaşandığına dikkat çekti.

Eraslan, "İşgalci israil, Gazze'ye sürekli saldırı düzenliyor. İki ayı aşkın süredir bu durum yoğunlaştı ve orada bir soykırım var. Biz devlet değiliz, STK'lar, dernekler, vakıflar olarak bir araya geliyoruz. Meşru zeminde neler yapılabilir konuşuyoruz. Bu yapılabileceklerin arasında uyguladığımız eylemler, basın açıklamaları ve bunların yanında en önemli gördüğümüz boykot etmek" dedi.

"Büyük boykotu başlatıyoruz"

Yılbaşı kutlama şekillerinin Müslümanlara ait olmadığını, fakat Müslüman coğrafyaları kültür erozyonuna uğratan bir şekilde etkilediğine vurgu yapan Eraslan, "Bu vesileyle biz "Büyük Boykotu Başlatıyoruz" diye bir kampanya başlatıyoruz. Burada niyetimiz yılbaşını boykot etmek, zaten bir takım hassasiyeti olan insanlar bu konuda hassas davranıyor ve kutlamaya girmiyor. Bir Müslüman olarak farklı bir kültür, hiç kimseye katkısı olmayan hatta içerisinde inanç olarak söylüyorum bizim açımızdan caiz olmayan şeyler var. Biz bunları bir kenara koyduğumuzda, kime sesleniyoruz? Tüm kamuoyuna bir çağrı yapıyoruz ve diyoruz ki: "Yılbaşını kutlamıyoruz". Kutlayanlara çağrı yapıyoruz, özellikle ne diyoruz, diyoruz ki: Bugün yeryüzünde böyle bir katliam ve soykırım yapılmamıştır. Hedef gözetmeksizin bunlar insan öldürüyor ve hala durmayacaklarını söylüyorlar. Yani Gazze'yi haritadan silmek istiyorlar. Kendi vekillerinin açıklaması, diyorlar ki: "Biz burayı yıkacağız, insanları öldüreceğiz, yeniden inşa edeceğiz ve Yahudileri yerleştireceğiz. Biz bu boykota vicdan sahibi, akıl sahibi, merhamet sahibi herkesi davet ediyoruz. Gerek Yahudi gerek Hıristiyan gerek farklı dinlerde olsun, bütün dinlerde 'öldürme' emri öne çıkar. Bizim inancımızda da bir insanın kurtuluşuna vesile olan, tüm insanlığı kurtarmış olur' der. Dolayısıyla artık batıdan da bu sesi duyuyoruz, bu duyarlılığı görüyoruz. Bu duyarlılığın yeni bir noktaya taşınması noktasında çağrı yapıyoruz. Bugün inançlara mensup insanlara diyoruz ki: 'Yeryüzünde bugün görülmemiş bir katliam yapılıyor ve devam edeceği söyleniyor. Hal böyleyken, lütfen bir kutlama yapmayalım. O hamile kadınlar, okula giden çocuklar, hastanelerde tedavi gören insanlar öldürülürken tekrar bir gözden geçirin."

"Bu boykota topyekûn vicdan, akıl, merhamet sahibi tüm insanları davet ediyoruz"

"Müslümanlara da şu şekilde çağrı yapabilirim" sözleriyle konuşmasına devam eden Eraslan, şunları kaydetti:

"Bugün alacağınız bilet, yapacağımız eğlence ki bunu istemesek de bir kısım insanlar yapıyor. Özel hayatları ve tercihleri, burada yorum yapmak istemiyorum ama tek bir cümleyle şunu söylemek istiyorum: 'Allah rızası için sizler de tekrar bir iç muhasebesi yapın. Bugün yeryüzünde görülmemiş bir katliam yapılıyor, soykırım yapılıyor. Bu kadar kan akarken, bu kadar vicdansızlık somut haldeyken, insanlar bırakın yemeyi, içmeyi, eğlenmeyi, ekmek bulamıyorlar. İnsanlar Gazze'de o yağmurun altında çadırlarda perişan haldeler yani bunları tekrar bir gözden geçirin'. Hani müminler kardeştir, Peygamberimiz Aleyhisselam diyor ya: "Müminler bir vücudun azaları gibidir, bir organ da bir acı olsa tüm vücut bunu hisseder'. Bu birlik ve dayanışmadır, bir organizasyondur ve Allah böyle muhteşem yaratmıştır. Peygamber Aleyhisselam'da bunu bu şekilde, İslam kardeşliğini böyle tarif ediyor, bir vücudun azaları gibi. Bu acıyı çekmelisiniz, dolayısıyla buradan din kardeşlerimize de bu şekilde sesleniyorum: Yapacağınız masrafları, alacağınız herhangi bir eğlenceliği o gün almayın ve yapmayın. Ne olur bir eğlence düzenlemeyin. İnfak edin, Gazze'ye infak edin. Bu parayla bilet mi alacaksınız iptal edin, bir çocuğun kıyafeti olsun, bir kadının ekmeği olsun, bir bebeğin sütü olsun. Hangi kuruma yapıyorsanız yapın önemli değil, buraya yapacağınız masrafları lütfen infak edin. Bu boykota topyekûn vicdan, akıl, merhamet sahibi tüm insanları davet ediyoruz. Bu sefer yılbaşını kutlamayalım diyoruz." (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir