• DOLAR 32.925
  • EURO 35.227
  • ALTIN 2442.804
  • ...
"Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi Malatya Çalıştayı" gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen 'Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi Malatya Çalıştayı, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasında Türkiye birincisi olan Malatya Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet Kinli'nin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Sinevizyon gösterimi ve protokol konuşmalarıyla devam eden çalıştayda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, kaliteli bir eğitimi hedeflediklerini söyledi.

Bakır, "İmam hatip okullarımızda, niceliği ihmal etmeden niteliği merkeze alan bir anlayışla, geleceğimizin varisleri olan evlatlarımıza yaşayacakları çağın bilgisini vermeyi, becerilerini kazandırmayı hedeflemekteyiz. İnsanlığın barışa her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğu çağımızda, öğrencilerimizi milli, manevi ve ahlaki değerlere sahip, kendi kültürü ile bütünleşmiş, insanlığa huzuru ve barışı sağlama ideali ile yaşayan bireyler olarak yetişmelerini sağlamalıyız." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır'ın konuşmalarının ardından İl Müftüsü Şahin Yıldırım, İlahiyat Fakültesi Din Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cemil Oruç ve tüm STK temsilcileri adına Abdurrahman Taşkesen, çalıştayın amacını ve içeriğini yansıtan konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Bakanlığın Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün himayelerinde gerçekleştirilen çalıştaya İl Müftüsü Şahin Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, akademisyenler, STK temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir