• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mardin Artuklu Üniversitesinde siyer yarışması ve Filistin tanıtım standı kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsanlara Hazreti Peygamber'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hayatının farklı bölümlerinden bahseden kitaplarla her sene siyer yarışması düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı, bu yıl da yarışmanın 13'üncüsünü düzenliyor.

Türkiye'nin 81 ilinden kayıt alınan sınavda manevi katkının dışında dereceye girenlere maddi kazanç olacak olan hediyeler de takdim ediliyor.

Yarışmanın 9 Ekim günü başlayan kayıtları 22 Ocak 2024 tarihine kadar devam edecek. Yarışma ise 11 Şubat 2024 Pazar günü saat 11.00'de gerçekleştirilecek. Sınav yeri ile ilgili bilgilendirme ise 7-8 Şubat 2024 tarihlerinde yapılacak.

"O'nu tanımak için öncelikle O'nu okumak gerekiyor"

Siyer yarışmasının düzenlenmesinin amaçlarından bahseden Fatima Geşgin, "Peygamber Sevdalıları Vakfının her sene 'O'nu Oku, O'nu Yaşa' temasıyla düzenlediği Siyer sınavı için biz topluluk olarak her sene stnad açıyoruz. Genelde standımızı 3 ayrı gün 3 ayrı fakültede açıyoruz ki üniversitedeki bütün öğrencilere ulaşabilelim. Rağbet çok fazla oluyor. Özellikle Sağlık Fakültesi tarafından stand açtığımız zaman standı gören öğrencilerin büyük çoğunluğu bize gelip diyorlarki 'Biz zaten her sene bu sınava giriyoruz.' Hatta bu yıl Filistin'de yaşananlardan dolayı standımızı biraz geç açtık. Gelen öğrencilerin çoğu da 'Biz de standın açılmasını bekliyorduk ki kayıt yapalım.' dedi. Sadece öğrencilerimiz değil üniversitemizin hocalarıda bu konuda biz destek oluyorlar. Gelip kendin kayıtlarını da yapıyorlar. Hatta kendi çocuklarını da kaydediyorlar." dedi.

Geşgin, insanların hayatlarına yön vermek için Resulullah'ın örnek hayatını okumaları gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"Bizim üniversitede aç nedenlerimizden biri de şu; bir genç kendi hayatını düzene sokmak istiyorsa bunu ancak Resulullah'ın (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hayatını okuyarak yapabilir. Resulullah'ın hayatı bizim için sadece okunacak bir roman değil. Allah'u teala Kur'an-ı Kerim'de bizlere diğer Peygamberlerden bahsederken O'nların hayatını bizim için roman ya da hikaye olsun diye anlatmıyor. O'nların hayatından ibretler alıp kendimizi bir yol ve metod belirleyelim diye anlatıyor. Bizler de madem ki Resulullah'a iman ettiğini iddia eden bir ümmetiz öyleyse bizim de iman ettiğimiz kişiyi ve şahsiyeti tanımamız gerekiyor. O'nu tanımak için öncelikle O'nu okumak gerekiyor. Okudukçada O'nu seviyoruz ve insan savdiğine benzemek içinde çabalar. İşte insan tam da bu yüzden Resulullah'ı okumalı. Özellikle bu fakültelerde topluma yön verecek insanlar yetiştirdiğimiz için hasseten lisans öğrencilerinin, özelliklede yön verecek olan, liderlik vasfı olan insanların Resulullah'ın hayatına bakmaları ve O'nun hayatından kendilerine birçok metod ve menhec çıkarıp hayatını yaşamaları ve yaşatmaları gerekmektedir. Bu yüzden insanlar bu sınava katılmalıdır ki her sene unuttuğumuz şeyleri hatırlayalım."

"İşgal altında olan İslam toprakları için ses vermek zorundayız"

Bir farkındalık oluştumak adına siyer yarışması standına Filistin bayrağını sembolize eden not köşesi yaptıklarını ifade eden Geşgin son olarak, "Aslında biz bir farkındalık oluşturmak istedik. Her gelen kişiden 'Filistin bayrağıyla siyer sınavının ne alakası var?' tarzında sorular alıyoruz. Filistin meselesi evet bütün insanlığın meselesi ama insanlıktan önce biz Müslümanların ümmetsel ve akidesel meselesidir. Yani biz Müslümanlar olarak olduğumuz her ortamda attığımız her adımda zulüm gören kardeşlerimiz için ses olmak zorundayız. İşgal altında olan İslam toprakları için ses vermek zorundayız. Bugün Filistin'de işgalci israilin işgali altında olduğundan dolayı okulumuzda da bir farkındalık oluşturma adına Filistin'le ilgili okulumuzda yürüyüş olsun kitap tahlili olsun çeşitli etkinlikler yaptık. Bir farkındalık olması için de 'Filistin'e not bırak' temasıyla bizler de Filistin bayrağı şekliyle notlar oluşturduk. Gören her öğrenci olumlu tepkiler veriyor. Dahası üniversitede hala Filistin davasından haberi olmayan öğrenciler var. Bizler de bu not vesilesiyle onlara da aktarmış olduk." şeklinde konuştu.

"Maddi ve manevi bir bunalım içinde olan gençlerimiz ancak ve ancak Peygamber Efendimiz'in hayatını okuyarak pratik olarak hayatlarına tatbik ederek bunalımdan çıkabilirler"

Rehber Gençlik Toğluluğu Üyesi Hamdullah Gümüş

Çağımızda gençlerin maddi ve manevi bunalımlar içinde olduğunu söyleyen Rehber Gençlik Toğluluğu Üyesi Hamdullah Gümüş, "'O'nu Oku O'nu Yaşa' temasıyla bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Siyer yarışması Rehber Gençlik Öğrenci Topluluğu olarak üniversitemize bu senede standımızı açtık. Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hayatımızın her alanında bizim için büyük bir örnek olmuştur. Siyer beşeriyeti vahye uydurma projesidir. Hazreti Resulullah (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hayatına baktığımız zaman bir baba olarak aile hukukunda bizlere bir örneklik teşkil etmiştir. Ticari hayatına baktığımız zaman tüccarlık yapanlara O'nun ticaret ahlakı güzel bir örnektir. Özellikle maddi ve manevi bir bunalım içinde olan gençlerimiz ancak ve ancak Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hayatını okuyarak ve O'nun hayatını pratik olarak hayatlarına uydurarak manevi bunalımın içinden çıkabilirler." ifadelerini kullandı.

Stant tanıtımlarına yetişemeyenlerin ise internet üzerinden kayıt oluşturabileceklerini belirten Gümüş, "Her sene olduğu gibi bu sene de öğrencilerimizden büyük bir rağbet var. Öğrencileri kayıt ve tanıtım standımıza bekliyoruz. Standımızı dün İslami İlimler Fakültesi önünde açtık. Bugün Edebiyat Fakültesi önünde açtık. Yarın ise Açık Hava Amfisinde açacağız. Eğer öğrenciler bu 3 günlük standımıza yetişmezlerse yarışma kayıtlarını https://www.siyersinavi.com/ adresin üzerinden ve https://peygambersevdalilari.com/wp/siyer-yarismasi/ sitesi üzerinden kayıtlarını online olarakda yapabilirler." diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir