• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
"Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi Çalıştayı" düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İmam Hatip Liseleri, meslek dersleri ile Anadolu Liseleri ve ortaokullardaki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi, Din, Ahlak ve Değer Alanı seçmeli derslerinin öğretimine ilişkin beklentiler, sorun alanları ve geliştirilmesi gereken hususların istişare edilmesi amacıyla, “Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi” İl Çalıştayı düzenlendi.

Öğretmen Evi konferans salonunda düzenlenen çalıştay, 4 oturum halinde gerçekleştirildi. Çalıştayda imam hatip okullarındaki din eğitiminin durumu ve kalitesinin arttırılması için alınabilecek önlemler ele alındı. Çalıştayda ortaya çıkan öneriler rapor halinde bakanlığa sunulacak.

Siirt Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe, İl Milli Eğitim Müdürü Salih Sadoğlu, İl Müftüsü Şakir Pinal, Gazeteci ve eğitimci Ayhan Mergen, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

"Amacımız önümüzdeki yıllara ışık tutacak müfredat değerlendirmesi yapmak"

Çalıştay'ın Din Eğitimi Genel Müdürlüğü tarafından planlandığını ifade eden Siirt Milli Eğitim Müdürü Salih Sadoğlu, "Siirt olarak planlamamızı yaptık. Bakanlığımızın, müdürlüğümüzün amacı, önümüzdeki yıllara ışık tutacak müfredat değerlendirmesi yapmak. İmam hatiplerin durumu, sosyal ve kültürel faaliyetler ve imam hatipler haricindeki okullarda din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri ve diğer seçmeli dersler ile ilgili alandan dönüşleri istiyor bakanlık." şeklinde konuştu.

"Bakanlığımıza elde ettiğimiz tavsiye ve teklifler doğrultusunda rapor sunacağız"

Okul Müdürleri, öğrenciler ve Sivil Toplum Kuruluşlarından oluşan çalışma masalarının kurulduğunu ifade eden Sadoğlu, "Bu masalarda bakanlığın bize sunduğu müfredatlar, programlar, okul kültürünün oluşturulması gibi konularda masa çalışmalarımız yapılıyor. Bizler bakanlığımıza elde ettiğimiz tavsiye ve teklifler doğrultusunda verileri raporlaştırarak bakanlığımıza sunacağız. Bütün illerden gelen teklifler bakanlığımız, genel müdürlüğümüz tarafından harmanlanıp önümüzdeki yıllara ışık tutacak şekilde düzenlemeler yapılarak öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin hizmetine sunulacak. Bizler de Siirt olarak elimizden gelen gayreti gösterip en iyi tekliflerle en iyi raporu bakanlığımıza sunmayı amaçlıyoruz." dedi. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir