• DOLAR 32.661
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2441.097
  • ...
Netanyahu çatışmaya hazırlanıyoruz demişti, Filistin yönetiminden yanıt!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne,  söz konusu açıklamaların 'önceden planlanmış niyetlerin' dışa vurulduğunu söyledi. Rudeyne,işgal otoritelerinin Filistin halkına, onların topraklarına, Gazze Şeridi, Kudüs ve Batı Şeria'daki kutsallıklarına karşı kapsamlı savaş yürüttüğünü ifade etti.

Rudeyne, Netanyahu'nun Gazze Şeridi'nde işgalle bağlantılı bir sivil otoritenin kurulmasına değinen açıklamaları kınayarak reddettiğini, bunun uluslararası topluma ve Gazze'yi yeniden işgal etmeyi veya Gazze'yi bölmeyi reddettiğini açıklayan ABD yönetiminin beyan ettiği pozisyonlara karşı bir meydan okuma olduğunu bildirdi.

Sözcü, ‘İsrail işgal yetkililerinin bölgeyi sonsuz savaşlara sürükleyeceğini ve uluslararası barış ve güvenliği tehdit ettiklerini’ söyledi.

Ayrıca Rudeyne, “ABD yönetimi sorumluluklarını yerine getirmeli ve İsrail işgal yetkililerini, Gazze Şeridi'nde ve Kudüs dahil Batı Şeria'da Filistin halkına karşı artan suçları durdurmaya mecbur etmeli. Çünkü saldırıyı durdurabilecek tek taraf o” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir