• DOLAR 34.468
  • EURO 37.286
  • ALTIN 2995.421
  • ...
İşgalcinin kayıpları artarken MÜCAHİDLER DİRENİYOR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GÜNAY İŞERİ / DOĞRUHABER

İslami Direniş Hareketi HAMAS, 7 Ekim’de özellikle siyonist terör çetesinin zindanlarında alçakça işkencelere maruz kalan Müslüman kadın ve çocuk esirlerin ve tüm Müslüman esirlerin özgürlüklerine kavuşturulması amacıyla işgalci çeteye karşı “AKSA TUFANI” operasyonunu başlattı. Lanetli kuruluşundan beri siyonist çeteye karşı Müslüman savaşçılar tarafından ilk kez böyle kuşatıcı bir operasyon düzenlendi. HAMAS’ın askeri kanadı İzeddin El Kassam’ın aziz mücahidleri tarafından düzenlenen ve "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" adına gerçekleşen operasyon siyonist çeteyi adeta şoka uğrattı. Siyonist terör çetesinin hiç de beklemediği bir anda ve beklemediği şiddette gerçekleşen operasyonla HAMAS yüzlerce işgal askerini ve işgalci sivili esir alırken; siyonist çete cephesinde ise sayısı binlerle ifade edilen ölü ve yaralılar var…

KAYIPLARININ BÜYÜK BİR KISMINI GİZLİYORLAR

Siyonist işgal güçlerinin vahşette sınır tanımayan saldırgan tutumlarına ve şartların oldukça zor olmasına rağmen başta HAMAS'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları'nın mücahitleri olmak üzere bütün direniş hareketlerinin askeri kanatlarının mensupları işgale karşı kararlılıkla direnmeye ve işgal güçlerine ağır kayıplar verdirmeye devam ediyorlar. Son günlerde işgal ordusunun asker kaybı ve yaralı sayılarıyla ilgili itiraflarında da artış olduğu gözlemleniyor. Ancak yine işgal ordusunun verdiği rakamların gerçek sayıları yansıtmadığı askeri kayıplarının büyük bir kısmını gizlediği tahmin ediliyor.

2 BİN SİYONİST ÇAPULCU ENGELLİ OLDU

İşgal rejiminde yayın yapan Yedioth Ahronot gazetesi, 7 Ekim'den bu yana süren saldırılarda 5 binden fazla siyonist askerin yaralandığını, yaralılar arasından iki bin askerin ise sakat kaldığını ifade etti. Siyonist çetenin sözde Savunma Bakanlığı verilerine göre, iki ayda 2 bin askerin resmi olarak engelli tanındığı kaydedildi. İşgalci çetede 7 Ekim'deki saldırılarda 310'dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyuruldu.

SİYONİST TÜMGENERAL: “GÖRÜNMEYEN ORDULARLA SAVAŞIYORUZ”

Siyonist terör çetesi ordusundaki tümgeneral rütbesindeki bir subayın sosyal medyaya düşen ilginç itirafları Kassam mücahidlerinin düşmana nasıl acı çektirdiğinin de delili niteliğinde. Söz konusu işgal çetesi subayı şu ifadeleri kullanıyor: “Hükümetimiz bizi cehenneme attı, HAMAS bizi öldürüyor, bizim hiçbir şey yapmaya gücümüz yok… Hükümetimiz yalan söyleyerek bizi cehenneme attı. Görünmeyen ordularla savaşıyoruz.”

İŞGAL ÇETESİ HAMAS’IN GÜCÜ KARŞISINDA SAHADA HER GÜN ŞAŞKINLIK YAŞIYOR

İşgalci çete askeri analisti Yoav Zeitoun, Yediot Ahronot'ta kaleme aldığı makalesinde, israil ordusunun, HAMAS'ın birkaç ay içerisinde yok edilemeyeceğini idrak ettiğini kaydetti. Zeitoun, Gazze Şeridi'nde yaşanan son gelişmelere ilişkin, İzzeddin el-Kassam Tugaylarının askeri donanımına işaret ederek, işgalci ordunun son 14 yılda Tel Aviv'e sadece 50 dakika uzaklıkta kurulan bir ordunun (HAMAS) gücü karşısında sahada her gün şaşkınlık yaşadığını ifade etti. HAMAS'ın elinde esir olarak bulunan bir askerin arkadaşı olan Ariel Avramoviç, AA muhabirine Netanyahu hükümetine savaşmak yerine anlaşma yapma çağrısında bulundu. Avramoviç, Gazze'deki tünellerin çok karmaşık olduğunu ve işgal ordusunun esirleri savaşarak kurtarmak istemesi halinde çok fazla zayiat vereceğini savundu.

DİRENİŞ DİMDİK AYAKTA

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin verdiği bilgilere göre işgal güçleriyle mücahitler arasında çatışmalar daha çok Cibaliya Mülteci Kampı, Şucaiyye Mahallesi ve Han Yunus şehri çevresinde yoğunlaştı. Ayrıca Beyt Lahiya, Beyt Hanun ve Gazze'de de çatışmalar olduğu ve direniş güçlerinin işgal askerlerini pusuya düşürerek ağır kayıplar verdirmeyi başardıkları ifade edildi. Kassam Tugayları Han Yunus'un kuzeyinde Gazze'nin güney kısmındaki Cuhru'd-Dik bölgesinde işgalci çete güçleri ile çatışmalarını sürdürüyor. Kassam Tugayları önceki gün yaptığı açıklamada son 48 saat içinde işgalcilerin 44 askeri araçlarını tamamen imha ettiğini ve en az 40 askerlerini öldürdüğünü, onlarcasını da yaraladığını duyurmuştu.

Şeytan yine plan peşinde

İşgalci Takas İçin “Ara” İstiyor

İşgalci çetenin, HAMAS'ın elindeki esirlerin serbest bırakılması için yeniden müzakereye hazır olduğu öne sürüldü.

KUDÜS

Siyonist terör çetesi Kanal 12 Televizyonu'nun haberinde,  siyonist terör çetesinin müzakereye hazır olduğu, müzakere edilecek grubun ise hastalar, yaralılar, yaşlılar ve kadınları kapsayacağı belirtildi.

Haberde, gelecek hafta yeni bir anlaşma sağlanmasının ihtimal dahilinde olmadığı, ancak siyonist terör çetesinin HAMAS'a baskı yapmak için yeni bir süreç başlatmak istediği iddia edildi.

Siyonist terör çetesi Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, ilerleyen günlerde siyonist terör çetesini ziyaret etmesi beklenen Kızılhaç Başkanı Mirjana Spoljaric ile gerçekleştireceği görüşmede Kızılhaç'a da baskı yapmayı planladığı yazıldı.

Haberde adı açıklanmayan üst düzey siyonist terör çetesinden bir yetkilinin "yeni anlaşmaların yapılması için koşulların olgunlaştığı" ifadesine yer verildi.

Söz konusun yetkili, MOSSAD Şefi David Barnea'nın arabulucuların söyleyeceklerine kulak vermek için yeni talimatlar aldığını iddia ederek, "Katarlılar konuşmak isterse dinleriz." ifadelerini kullandı. AA

Siyonizm bozgunculuk ve fesattır

Filistinlilerin Zeytinliklerini Talan Ettiler

İşgal altındaki Batı Şeria bölgesinde siyonist Yahudi çapulcular, işgal rejimi askerlerinin koruması altında  Filistinlilere ait zeytin ağaçlarını kesti. Yerleşimci çapulcular, Avarta köyü dışındaki Filistinlilere ait mahsulleri çaldılar.  Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Yahudi yerleşimcilerin ağaçlardaki zeytinleri toplayarak çuvala koyduğu, ardından araçlarına taşıdığı ve bazı yerleşimcilerin ise ağaçları kestiği görüldü. Bu iğrenç hareketler, bu alçak topluluğun tarih boyunca bozgunculuk ve fesat peşinde koştuğunun bir delili olarak tarihe kaydedildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir