• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Umut Kervanı heyeti deprem bölgesini ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen 11'de ilde ilk günden beri arama-kurtarma ekipleriyle deprem bölgelerinde yardım çalışmalarına ve sıcak aş dağıtımına başlayan Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı,  giyim, hijyen malzemeleri, konteyner, çadır ve battaniye gibi temel ihtiyaçlarının yanı sıra uzman ekipler tarafından depremzedelere psikososyal destek hizmeti sağladı.

Umut Kervanı İnsanı Yardım Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük, Vakfın Mütevelli Üyesi İskan Kılıçaslan ve Malatya İl Koordinatörü Behcet Sevgili ile birlikte deprem bölgesi Malatya'da bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Depremzedelerin ihtiyaçları noktasında Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ve bazı mahalle muhtarıyla görüşerek bilgi alışverişinde bulunan Kurtaran ve beraberindeki heyet, daha sonra genelde engelli bireyleri olan ailelerin kaldığı Acıbadem Konteyner Kenti ziyaret ederek, buradaki yetkililer ve depremzedelerle bir araya geldiler. Yetkililerle bilgi alışverişinde bulunan heyet, daha sonra depremzedeleri kaldıkları konteynerlerde ziyaret ederek kendileriyle bir sohbet ettiler.

Yapılan ziyaretlerin ardından kentteki yardıma muhtaç ailelere gıda kolisi ve elektrikli soba dağıtan Kurtaran ve beraberindeki heyet, son olarak Umut Kervanı'nın başlattığı "bir mont, bir bot" kampanyası kapsamında bir mağazada depremzede yetim çocukları giydirdi.

"Deprem bölgelerinde yardımlarımız sürüyor"

Giydirme programında gazetecilere açıklamada bulunan Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, "6 Şubat'ta ülkemizde yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen bir felaket oldu. Bizler de Umut Kervanı olarak ilk günden itibaren deprem bölgesinin 11 ilinde de ekiplerimizle birlikte giderek orada çalışmalar yaptık. Günbegün değişen ihtiyaçlar vardı. O ihtiyaçlarının karşılanması için hayırseverlerimizin destekleriyle, yardımları oradaki kardeşlerimize ulaştırdık. Ramazan Bayramı'nın ikinci gününe kadar bizler, 5 ilimizde yaklaşık 15 aş evimizde günlük 70 bin kişiye sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirdik, konteynerlar tedarik ettik. Giyim, gıda gibi ihtiyaçları ulaştırmaya çalıştık ve yardımlarımız devam ediyor." dedi.

"Depremzede ailelere gıda kolisi ve elektrikli soba dağıttık yetim çocukları ise giydirdik"

Kış mevsiminin gelmesiyle ihtiyaçları yerinde görmek için deprem bölgelerine ziyaret programları gerçekleştirdiklerini belirten Kurtaran, şöyle devam etti:

"Buradaki yetkililerle görüştük son durumlar hakkında bilgiler aldık ve yardım faaliyetlerine katıldık. Gerek gıda dağıtımı olsun kış olması hasebiyle ısıtıcıların dağıtılması olsun ve 'bir bot, bir mont' olarak açıklamış olduğumuz kampanya kapsamında çocuklarımıza kışlık giyim yardımında bulunduk. Mağazaya gelme imkanı olan ailelerin çocukları kendilerine göre beğenip seçsinler diye onları davet ettik. Gelme imkanı olamayan ailelere de ekiplerimiz konteynerlere giderek kendilerine teslim edecekler. Bu konuda katkı sunan hayırseverlerimize teşekkür ediyorum."

Kurtaran, "Konteyner kentlere de gittik, oradaki durumu yerinde gördük. İnşallah en yakın zamanda konutlar yapılacak ve mağdur olan depremzede kardeşlerimiz konutlarına yerleşecekler. İnşallah, hayat tamamen normale dönünceye kadar Umut Kervanı olarak deprem bölgesindeki kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız, her daim yanlarında olacağız ve yaraları birlikte saracağız." diye konuştu.

"Gazze'de toplu yaşam alanlarında her gün düzenli olarak binlerce kişiye sıcak aş yapılıyor"

Deprem bölgelerinde daha farklı çalışmalar yapmak istediklerini fakat işgalci siyonist rejimin Gazze saldırıları başlayınca Filistin-Gazze özelinde yardım çalışmalarına odaklandıklarını kaydeden Kurtaran, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Saldırılar öncesinde de umut Kervanı olarak Gazze'deydik. Çünkü orada her ay yardım yaptığımız yetim ailelerimiz vardı. Gazze'ye saldırılar başlayınca, Umut Kervanı olarak ilk günden itibaren çok acil insani yaşam malzemelerini Gazze'nin içerisinde tedarik ederek oradaki kardeşlerimize ulaştırdık. Özellikle şu an orada toplu yaşam alanlarında her gün düzenli binlerce kişiye sıcak aş yapılıyor. Bununla beraber gıda tedariki, ilk zamanlarda hastanelere ilk zamanlarda yakıt ve ambulanslara yakıt ihtiyacını gideriyorduk. Yakıtın bitmesiyle şu an orada özellikle hijyen malzemelerinin dağıtımı ve bununla beraber diğer insani yaşam malzemelerini tedarik edip dağıtıyoruz. Mısır'dan da tedarik etmiş olduğumuz yardım tırlarımız var, orada ihtiyaç duyulan insani yaşam malzemelerini İnşallah Refah sınır kapısından geçirmek için çabalarımız var. İnşallah yetkililer olarak birkaç gün sonra Mısır'a gideceğiz, yardım tırlarımızı oraya göndereceğiz."

"Gazze'nin yardıma çok ihtiyacı var"

Kurtaran, "Gazze'deki kardeşlerimizin gerçekten de yardıma çok ihtiyaçları var. Çünkü şu an siyonist çeteler, oradaki kardeşlerimizin üzerine bombalar yağdırıyor! İçimiz yanıyor.  İnşallah oradaki kardeşlerimizin ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında üzerimize düşeni yapmaya çalışacağız. Bir an önce ateşkesin olmasını arzuluyoruz. Bunun için dualar ediyoruz ve hemen hemen hem ülkemizde hem de dünyanın birçok yerinde bu konuda eylemler, protestolar, mitingler gibi farklı etkinlikler düzenleniyor. İnşallah bir an önce ateşkes sağlanır. Bizler, Gazze'deki kardeşlerimizin yaraları sarılıncaya kadar inşallah yardımlarımızı ulaştırmaya devam edeceğiz." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir