• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Şırnak esnafından grev çağrısına destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Filistin İçin Küresel Grev" çağrısı tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de destek gördü.

HÜDA PAR, Peygamber Sevdalıları Vakfı, İTTİHADUL ULEMA gibi çok sayıda STK, parti ve kurumun destek verdiği grev çağrısına, Şırnak ve Cizre'de de çok sayıda esnaf destek vererek kepenk kapattı.

İlan edilen greve duyarsız kalmamak, farkındalık oluşturmak için Cizre esnafı, camlarına astıkları 'İşyerimiz Mescid-i Aksa ve Gazze için 11 Aralık'ta yapılacak boykottan dolayı kapalıdır' yazısı ile kapalı olduklarını duyurdu.

"Bu tür boykotlarda halkımızın çağrılara uymasını ve desteklemelerini bekliyoruz"

Cesur İşkembe

Boykota duyarsız kalmadıklarını aktaran Cesur İşkembe, "Dünya çapında yapılan boykot çağrısına biz de uyduk. Bugün iş yerimizi kapatarak destek verdik. Rabbim Gazzeli kardeşlerimize yardımcı olsun. Her zaman kardeşlerimizin yanlarındayız. Bu tür boykotlarda halkımızın çağrılara uymasını ve desteklemelerini bekliyoruz." ifadelerine yer verdi.

"Vicdan sahibi herkesi bu boykota destek vermelerini bekliyoruz"

İhsan Tatar

İhsan Tatar, "Bugün Filistin'deki kardeşlerimize destek amaçlı iş yerlerimizi açmadık.  Dünya geneli Müslüman, gayrimüslim ve vicdan ehli herkesin bu boykotu desteklemeleri gerekiyor. Melun israil kadın, çocuk, ihtiyar demeden herkesi katlediyor. Bu yüzden vicdan sahibi herkesi bu boykota destek vermelerini bekliyoruz. İsrail ve destekçilerini lanetliyoruz." şeklinde konuştu.  

"İslam devletlerinden isteğimiz; yardımlarınızı Gazze halkından esirgemeyin"

Müslüm Tatar

Müslüm Tatar, "Dünya Müslümanların Filistin için yaptıkları grev çağrısına uyarak biz de grev yapıp iş yerimizi açmadık. İslam devletlerinden isteğimiz; yardımlarınızı Gazze halkından esirgemeyin. Burdan Cumhurbaşkanımıza da çağrıda bulunmak istiyoruz, israil'in bu vahşice saldırılarına karşı protesto yapıp Filistinli kardeşlerimize sahip çıkmalarıdır. 2 aydan fazladır bu katliam ve vahşet devam ediyor.  Bizler de bir nebze destek vermek amacıyla bugün iş yerimizi kapattık. Siyonistleri lanetliyoruz." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir