• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Filistin için küresel greve esnaftan destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Filistin İçin Küresel Grev" çağrısı tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de destek gördü. HÜDA PAR, Peygamber Sevdalıları Vakfı, İTTİHADUL ULEMA gibi çok sayıda STK, parti ve kurumun destek verdiği grev çağrısına, Batman'da da çok sayıda esnaf destek vererek kepenk kapattı.

Esnafın grev çağrısına uyup Filistin direnişine destek vermesinin takdire şayan olduğunu belirten vatandaşlar, İLKHA mikrofonuna konuşarak grevi uygulayan esnafı tebrik etti.  

"Filistin için küresel grev ilan edildi ve bu çok iyi olmuş"

Alaatin Akkuş

Greve herkesin uyması gerektiğini belirten Alaattin Akkuş, "Filistin için küresel grev ilan edildi ve çok iyi olmuş. Toplum ve hepimizin uyması lazım. Bu greve Batman'dan birçok esnaf, STK'lar ve birçok insan uydu. israil, Filistin'de yaptığı zulümlerin yanında bütün dünyaya zehir yayıyor. Allah Filistinlilere kuvvet versin ve israili, Amerika'yı, İngiltere'yi ve ona destek verenleri kahr-u perişan etsin. Herkesin Filistin'e yardım etmesi ve çokça dua etmesi gerekiyor. Çünkü şu anda elimizden de bu geliyor." ifadelerini kullandı.

"Filistin'de, Gazze'de büyük bir katliam var"

Edip Miliğ

Diğer bir vatandaş Edip Miliğ ise herkesi greve destek vermeye davet ederek, "Esnaf kardeşlerimiz Gazze'ye destek olmak için grev yaparak dükkânlarını kapatmışlar. Onları can-u gönülden tebrik ediyoruz ve herkesi bu duruma davet ediyoruz. Var olduğumuz sürece Filistin'e desteğimiz sürecektir. Çünkü şu anda Filistin'de, Gazze'de büyük bir katliam var. Allah'tan dileğimiz onları zalimlerin elinden koruması ve zalimlerin ve destekçilerinin de belasını vermesidir." diye konuştu.

"Allah'ın rızasını kazanmak için iş yerlerini kapatmışlar"

Eyüp Cihangir

Filistin'de, Gazze'de korkunç bir soykırım uygulandığını vurgulayan Eyüp Cihangir, "Filistin için küresel grev kapsamında esnaflarımız kepenk kapatmışlar. Bunu da Allah'ın rızasını kazanmak için yapmışlar. Allah kendilerinden razı olsun. Çünkü orada bir savaştan çok bir soykırım var. Allah zalimlerin belasını versin." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir