• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Küresel Grev Çağrısı'na Dünya Müslüman Alimleri'nden destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal rejiminin soykırımına karşı bugün yapılacak Küresel Gazze Grevi'ne bir destek de Dünya Müslüman Alimler Birliğinden geldi.

Genel sekreter Karadaği, yaptığı açıklamada, grevin sadece bir protesto duruşu değil, aynı zamanda ilgili güçlerin zulüm ve baskıyı durdurmaları için de barışçıl ve meşru bir baskı aracı olduğunu belirtti.

Açıklamasında Karadaği, "Muvazenat fıkhına göre, kuşkusuz Gazze Şeridi'ndeki mevcut olaylar hepimizi dayanışma ve birlik olmaya, Filistin davasına destek olmaya ve onlara yönelik zalim savaşı durdurmaya çağırıyor. Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin pazartesi günü dünya çapında genel greve yönlendirdiği çağrı, bu greve katılmanın önemini ortaya koyarken, tüm dünyaya da güçlü bir mesaj taşımaktadır.  Grev sadece bir protesto duruşu değil, aynı zamanda ilgili güçlerin zulüm ve baskıyı durdurmaları için de barışçıl ve meşru bir baskı aracıdır." dedi.

 Herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini belirten Karadaği, "Gazze'ye yönelik savaşı durdurmakta uluslararası başarısızlığa bakıldığında, reddetme ve protesto etme ifadesi olarak grev önemli bir seçenek haline geliyor. Gösteri ve resmi çağrıların işe yaramadığı bir anda grev, uluslararası dayanışma ve birliği kanıtlayıp ve gidişatı düzeltme için önemli bir rol oynamaktadır. İste bundan dolayı da bu bilincin yayılması ve grevin önemine dair farkındalığın oluşturularak toplumun geniş kesimlerinin desteğinin sağlanması için üzerimize düşen görevi yapmamız gerekmektedir. Grev kararı vermek ve bu karara karşılık vermek, Müslümanların kamuoyunu etkilemek için gerekli olanaklara ve araçlara sahip oldukları anlamını taşımaktadır. Ayrıca bu greve destek konusunda da etkili medya olanakları ile etki oluşturulabileceği mesajı verilmektedir. Bu çağrının içerdiği mesajı açık ve şeffaf bir şekilde ilgililere ulaştırabildikleri durumda da bu grevin başarıya ulaşmasına vesile olmuş olunacaklardır." ifadelerini kullandı.

Son olarak Karadaği, "Hepimizin bu grevin sadece insani ve İslami bir görev olmadığını anlaması ve bu adımın aynı zamanda Gazze'deki kardeşlerimizle dayanışma ve onlara yönelik zalim savaşını durdurma yolunda bir baskı duruşu olduğunu da anlamamız gerekir. Hep birlikte dayanışma gösterelim ve genel grev çağrısını destekleyelim. Hepinizi yarın genel greve etkin bir şekilde katılmaya ve zulüm ve baskıya karşı tek bir cephe oluşturmaya çağırıyorum. Allah'a emanet olun." çağrısında bulundu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir