• DOLAR 32.995
  • EURO 35.801
  • ALTIN 2528.57
  • ...
Küresel Filistin Grevi: Herkese Çağrı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

YARIN GAZZE İÇİN KÜRESEL GREV YAPILACAK!

11.12.2023 Pazartesi günü (yarın) dünya çapında Gazze'ye yönelik acımasız saldırıyı durdurmak ve ablukayı kırmaya yönelik baskı yapmak için küresel grev kampanyası başlatıldı.

Grevin amacı ve yöntemi şöyle açıklandı:

📍Herkesin Gazze'ye yönelik saldırının etkisinden doğrudan etkilendiğini hissetmesi için tüm ülkelerde yaşam hareketini ve ekonomik çarkı felç etmek gerekiyor.

📍Grev ulaşımı, havacılığı, ticareti, bankaları, limanları, hatta okulları ve üniversiteleri kapsamalıdır.

📍Tüm gün evden kalınmalı.

📍Kredi kartı kullanmamalı ve banka hesaplarına giriş yapılmamalı.

📍#StrikeForGaza etiketiyle tweet atmalı.

📍İnstagram ve Facebook hesaplarını devre dışı bırakmalı. 

NEVVAF TEKRURİ'DEN GREV AÇIKLAMASI: UYULMAMASI CAİZ DEĞİLDİR!

Filistin Alimler Birliği Genel Başkanı Dr.Nevvaf Tekruri'den yarınki küresel greve katılım çağrısı şu şekilde:

"Yarın tüm dünyada Gazze için genel grev ilan edilmiştir. Ben de Müslümanlara bu nidaya cevap vermenin şer'i bir vacip olduğunu söylüyorum. Bu konuda Müslümanların seçim hakkı yoktur. Çünkü mazlumlarla beraber olduğunu belirtmek için bir yol bulduğunuz zaman geri kalmak caiz olmaz. Yarın hiçbir tüccarın dükkanına, hiçbir talebenin medresesine veya üniversitesine, işçinin işine, çiftçinin tarlasına veya şirket sahibinin şirketine gitmesi caiz olmaz. Herkesin kilidini vurması gerekir. Bu Gazze'ye yardım yollarından birisidir. Kimse buna gücünün yetmediğini söyleyemez zira bu bir şey yapmak değil yapmamaktır. Tereddütsüz ve istisnasız buna cevap vermek gerekir."

İTTİHADUL ULEMA'DA GREVE DESTEK!

İttihadul Ulema sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Gazze için yüreği yanan tüm insanları yarın (Pazartesi 11.12.2023) günü küresel bir şekilde yapılacak olan ve Hamas'ın destek verdiği KÜRESEL GAZZE GREVİ'ne davet ediyoruz. Gazze'de yaşanan dramı duyurmak için yarın ticari, eğitim ve sosyal hayatımızı durduruyoruz."
HÜDA PAR GENEL BAŞKANI ZEKERİYA YAPICIOĞLU'NDAN GREVE DESTEK!
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, X adlı sosyal medya platformundan yarın Gazze için yapılacak küresel greve destek paylaşımı yaptı.
Yapıcıoğlu paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
 
Gazze'de katliam 65. gününü geride bıraktı. Tepkiler azalmamalı, artarak devam etmeli. Bugünkü Nazilere karşı durmak, soykırıma sessiz kalmamak adına küresel genel grev çağrılarına destek verilmeli.
 
"Yarın 11 Aralık Pazartesi günü bir günlük sivil inisiyatif alalım" Gazze’deki kardeşlerimiz ile duyarlı pek çok kişi ve kurumun destek verdiği bu değerli çağrıya biz de destek veriyoruz.
 
Destek için; Evde kal
Kredi kartı kullanma
Banka hesaplarına girme
#StrikeForGaza etiketiyle tweet at
Instagram ve Faceebooku kapat

Bu haberler de ilginizi çekebilir