• DOLAR 32.385
  • EURO 34.62
  • ALTIN 2391.032
  • ...
HAMAS yetkililerinden Ebu Hasan: Gazze'de Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için savaşıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Saldırıların başladığı 7 Ekim tarihinde itibaren Türkiye'nin birçok ilinde destek mitingleri düzenleyen HÜDA PAR, bugün Bingöl'de bir Aksa Tufanı'na Destek Mitingi düzenliyor.

Mitinge katılan HAMAS yetkililerinden Macid Ebu Hasan, Aksa Tufanı'nın nedenleri ve Kassam Tugaylarının mücadelelerini anlattı.

Ebu Macid, "Öncelikle şu meydanı dolduran kardeşlerime ve buraya bizleri davet eden HÜDA PAR'a teşekkür ediyorum. Sizin şu meydanı doldurmanız ve binlerin bir araya gelmesi şuna delalet etmektedir. İslam ümmeti tek bir millettir ve Müslümanlar kardeştir. Gazze'de şu an çocuklar, kadınlar, yaşlılar öldürülüyor, gençler öldürülüyor, kanlar dökülüyor. Şu an Gazze'de insanların başına camiler, hastaneler ve okullar yıkılıyor. Bunların Filistin halkının başına gelmesinin sebebi Filistin halkının kendi toprakları üzerinde hür bir şekilde yaşamak istemesi, dinlerini ve hürriyetlerini tarihi mekânlarında yaşamak istediği için tüm bunlar başlarına gelmektedir. Bizim Filistinli halkımız 75 yıldır siyonistlerin işgalleri altındadır. Kardeşlerim şu an vakit gelmiştir artık onlardan hürriyetimizi alma vakti gelmiştir." dedi.

"Biz, Filistin'de ya toprak üstünde hür yaşayacağız ya da toprak altına şehit olarak gireceğiz"

Aksa Tufa'nın nedenlerine dikkat çeken Ebu Macid, "Aksa Tufanı'nın sebeplerinden bir tanesi şudur, bütün dünyaya şunu söylemek içindir; Biz topraklarımızdan vazgeçmeyeceğiz ve topraklarımızda zilletle yaşamayacağız. Yine Aksa Tufanı'nın sebeplerinden bir tanesi şudur: biz dünyaya şunu ilan etmek istiyoruz; biz ya Filistin toprakları üzerinde hürler olarak yaşayacak veya Filistin toprakları altında şehidlerden olacağız. Aksa Tufanı'nın sebeplerinden biri de şunu Müslümanlara ve gayri Müslimlere duyurmak içindir. Bizler Mescid-i Aksa'nın yıkılmasına izin vermeyeceğiz. Onların siyonistlerin kiliselerinin Mescid-i Aksa'nın üzerinde inşa edilmesine izin vermeyeceğiz. Düşmanlarımız şunu yapmaktadırlar. Kendilerine göre öyle bir plan edinmişler. Filistin'de Mescid-i Aksa'yı yakıp kendi kiliselerini inşa etmek istiyorlar. Bizim Gazze'de şehitlerimiz şunu söylüyorlar. Bizler şehit düşmeliyiz ki Mescidi Aksa hür olsun; üzerinde izzetle şerefle yaşayalım. Aksa Tufanı'nın sebeplerinden biri de şudur: israil işgalci siyonistlerinin zindanın olan yaklaşık 5 bin kardeşimiz ve bacılarımıza inşallah sizin hürriyetiniz geliyor ve yakındır demek içindir. Yine Aksa Tufanı'nın sebeplerinde biri o kişiler ki o devletler ki hani siyonistlerle normalleşmeye gidiyorlardı ya onlara şunu söylüyor sizin bu necis ve pis olan normalleşmenizi bitirecektir." dedi.

"Bizler sağ elimizde Kur'an ve sol elimizde silah olacak şekilde Filistin'i özgürleştireceğiz"

Ebu Macid konuşmasına şöyle devam etti:

"Bizler, 7 Ekim sabahı onlara havadan, karadan ve denizden saldırdık onlara, 'ey siyonistler sizin Filistin toprakları üzerinde yeriniz yoktur.' mesajını verdik. 7 Ekim'deki siyonistlere operasyon düzenleyen  mücahidlerin sayısı bin 200 kişiyidi. Bunların 100'ü Kur'an hafızıydı. Bizler onlara şunu söylemek istedik. Bizler sağ elimizde Kur'an ve sol elimizde silah olacak şekilde Filistin'i özgürleştireceğiz. 7 Ekim'in sabahında sizin kardeşleriniz, sizin çocuklarınız, sizin torunlarınız israile öyle bir darbe vurdu ki, onların yenilmez dediği tugayı paramparça etti. Yaklaşık 2 saat içerisinde o yenilmez tugaydan 1400 askeri gebertti. 7 Ekim'in sabahında mücahitler yaklaşık 250 siyonist askeri esir aldı. Bunların 4 tanesi komutan 1 tanesi ise siyonist generaldir."

Kassam Mücahitlerin Mascid-i Aksa'nın hürriyeti için savaştıklarına dikkat çeken Ebu Macid, "İzzettin El Kassam Mücahitleri, şu sözü verdiler: Bizler Mescid-i Aksa'yı hürriyetine kavuşturacağız. Bunun mehri kanımız olacak, çocuklarımız olacak, kızlarımız, hanımlarımız olacak bu yolda hepsini şehit olarak vereceğiz. Biz buna inanıyoruz ki; büyük bedeller ödeyeceğiz, fakat islam dini ve mescidi aksanın özgürlüğü için her türlü bedel azdır. Gazze'de çok az sayıdaki mücahitler, şu anda dünyaya karşı ve uluslararası güçlere karşı savaşıyor. Bizler, ayette olduğu gibi 'nice az topluluklar, nice çok topluluğu yenmiştir' diyoruz. Gazze'de şu an Bedir Savaşı ve Ahzab Savaşı yaşıyoruz. Nasıl Allah sahabe savaşlarda sahabenin yanındaysa bizlerde şu an Gazze'deki kardeşlerimiz ile beraberdir." ifadelerini kullandı.

Bu Macid son olarak, şu ifadeleri kullandı: "Ey Bingöllü kardeşlerim, İnşallah burada toplandığınız gibi yakında Mescid-i Aksa'da da toplanıp birlikte namaz kılacağız. İnşallah sizler de Kassam mücahitleri ile beraber Aksa'da yan yana geleceksiniz." (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir