• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Kassam Tugayları meydan okudu:  KUDÜS ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞACAK
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi

HAMAS’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları ve Filistinli diğer direniş grupları Gazze Şeridi’ne kara harekâtı düzenleyen işgalci katillere birçok yerde ciddi hezimetler yaşatmaya ve kahramanca direnmeye devam ediyor. Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre, El-Kassam Tugayları önceki gün akşam saatlerinde askeri gücünü ve füzelerini gösteren bir video yayınlayarak işgalcilere kendilerini bekleyen sonu hatırlattı. Video kaydında Tel Aviv’in yakılacağı ve Kudüs’ün özgürlüğüne kavuşacağı belirtilirken, El-Kassam Tugayları üyesi mücahitlerin ise başta Tel Aviv olmak üzere işgal rejimi kentlerini vurmak için çok sayıda füze hazırladıkları görüldü.

İŞGAL ORDUSUNA AİT 21 ARAÇ İMHA EDİLDİ

Öte yandan El-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, mücahitlerin son 24 saat içerisinde Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerinde işgal ordusuna ait 21 aracı tamamen ya da kısmen imha ettiklerini açıkladı. Ebu Ubeyde, El-Kassam Tugayları’nın Tel Aviv’e füze attığını, Gazze Şeridi’nde işgal askerlerinin bulunduğu bazı tünel girişlerini ve evleri havaya uçurduğunu belirtti.

HAMAS:

Aksa Tufanı İntifadanın Devamıdır

HAMAS, Aksa Tufanı operasyonunun Filistin halkının bağımsızlık ve yurda dönüş ümitlerini gerçekleştirme amacıyla başlatılan taşlı intifadanın devamı niteliğinde olduğunu dile getirdi. 

Haber Merkezi

HAMAS önceki gün 8 Aralık 1987'de işgale karşı taşlı intifadanın başlatılmasının 36'ncı yıl dönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada, söz konusu intifadanın Nazi siyonist işgal rejiminin Filistin halkına yönelik baskı ve şiddetini zirveye tırmandırdığı bir zamanda patlak verdiğini hatırlatırken, işgal rejiminin iki aydan beridir Filistin halkına yönelik saldırılarını iyice şiddetlendirmesine rağmen bu halkın direnişini kıramadığını ve hesaplarından hiçbirini gerçekleştiremediğini ifade etti. 

AKSA TUFANI FİLİSTİN HALKININ MEŞRU HAKKIDIR

Filistin Enformasyon Merkezi’nde geçen habere göre, HAMAS açıklamasında, Aksa Tufanı savaşının, Şehit İzzettin Kassam Tugayları'nın ve genelde Filistin direnişinin tarihe geçecek kahramanca bir mücadelesi olduğunu ve bu mücadeleyi gerek Filistin topraklarında ve gerekse bu toprakların dışında yaşayan tüm Filistin halkının sahiplendiğini, desteklediğini, bu mücadelenin Filistin halkının kendini, haklarını, yurdunu ve mukaddesatını savunmak için meşru bir hakkı olduğunu vurguladı. 

BU MÜCADELE İŞGAL REJİMİNİN TASFİYE POLİTİKALARINI ETKİSİZ HALE GETİRECEK

HAMAS, bugün sürdürülen mücadelenin Filistin halkının geçmişteki intifadalarının bir devamı olduğunu hatırlatarak bu mücadelenin işgal rejiminin tüm Yahudileştirme planlarını ve ırkçı politikalarını etkisiz hale getireceğini belirtti.

Ebu Ubeyde:

İŞGALCİ KENDİ ASKERİNİ ÖLDÜRDÜ

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, işgalcilerin esir asker Saar Baruch'u kurtarma girişimini başarısızlığa uğrattıklarını ve bu kurtarma girişiminde Baruch'un öldüğünü kaydetti.

Gazze

Kassam Tugayları, Gazze'de bir esir düşman askerin ve bazı siyonist askerlerin öldüğü başarısız "esir kurtarma" girişiminin ardından çatışma alanı ve esir askerin cesedinin yer aldığı görüntüleri paylaştı. Yapılan açıklamada, "Düşman bir esiri kurtarmak için ilerlemeye çalışan özel bir siyonist kuvvet tespit edildi ve mücahitler onlarla çatıştı. Çatışmada siyonist kuvvetlerden bazıları öldü ve yaralandı. İşgal uçakları, geri çekilmelerini örtbas etmek için bölgeyi bombaladı. Çatışma sonucunda 25 yaşındaki 207775032 kimlik numaralı esir asker 'Saar Baruch' öldü ve bir siyonist kuvvetin tüfeği ile iletişim cihazı ele geçirildi." ifadelerine yer verilmişti." ifadelerine yer vermişti.

Kassam Tugayları, önceki gün akşam saatlerinde söz konusu olaya ait görüntüler paylaştı. Görüntülerde, esir asker Saar Baruch'un ölmeden önce Kassam Tugayları tarafından kaydedilen görüntüleri, mücahitlerin işgalci kuvveti öldürüp yaraladığı evin içinden sahneleri, ele geçirilen teçhizatlar ve Baruch'un cesedi yer aldı.

Görüntülerde şu bilgilere yer verildi: "Siyonist kuvvetler bu sabah (Cuma günü) saat 02.30'da bir ambulans aracılığıyla esirin tutulduğu yere sızdı ve insani yardım kuruluşlarının arkasına saklanarak açıkça bir ihlalde bulundu. Siyonistlerin, siyonist esirlerden birine ulaşma girişimi başarısız olunca esir asker Saar Baruch öldü. Bununla birlikte siyonist kuvvetleri mücahitler tarafından öldürülüp yaralandılar ve oradan kaçtılar." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir