• DOLAR 32.404
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2394.97
  • ...
DONDURUCU SOĞUKTA GAZZE İÇİN TOPLANDILAR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber - Haber Merkezi

İşgal rejiminin Gazze’ye yönelik saldırıları devam ederken, diğer taraftan duyarlı insanlar tepkilerini ortaya koyuyor. Dünya genelinde milyonlarca insanın bir araya geldiği etkinliklerin yanı sıra il ve ilçelerde de işgalci saldırıları tel’in ediliyor. HÜDA PAR Esenyurt İlçe Teşkilatı tarafından dün ilçenin Köyiçi Meydanında düzenlenen basın açıklamasında işgal rejimi lanetlendi. Dondurucu soğuk hava ve şiddetli sağanak yağışa rağmen yoğun bir katılımın gözlendiği programda Muhammed Dayf ve Ebu Ubeyde’ye selam gönderildi. Tekbir sesleri ve sloganlarla meydanın inletildiği basın açıklamasında, kortej şeklinde yürüyüş de yapıldı.

"GAZZE'DE SOYKIRIM UYGULANIYOR"

Kur’an tilavetiyle başlayan programda basın açıklamasını Yusuf Özbey okudu. Özbey, "Soykırım suçu işleyen siyonistler, yapmış olduğu saldırılarda hiçbir kural, kaide ve ölçü tanımamaktadır. Gazze'de insanlık öldürülüyor. Masum çocuklar ölüyor, kadınlar ölüyor, ihtiyarlar ölüyor. Bugün Gazze'de insanlık tarihinde görülmemiş bir vahşet yaşanmaktadır. Emperyalist güçlerin desteğini arkasına alan siyonist işgal rejimi, bütün dünyanın gözü önünde Gazze'de soykırım uyguluyor ama İslam âlemi sessiz, dünya sessiz, sözde insan hakları savunucuları başını kuma gömmüş durumdadır." dedi.

"BUGÜN BU ZULME KARŞI; TEK MİLLET VE TEK ÜMMET OLMA VAKTİDİR"

"Filistin halkı, yalnızca kendi topraklarını savunmamaktadır. Ümmetin izzetini ve kutsallarını savunmaktadır.” diyen Özbey, şöyle devam etti: “Bütün dünyanın gözü önünde yaşananların tek sorumlusu Filistin'i işgal eden, on binlerce kişiyi katleden, milyonlarca kişiyi sürgün eden, Mescid-i Aksa'ya defalarca alçakça saldırılar düzenleyen siyonist işgalci çetelerdir. Filistin halkına yapılan zülüm kabul edilemez. Bugün bu zulme karşı tek millet ve tek ümmet olma vaktidir. Siyonist rejim tarafından yıllardır sistematik bir şekilde işgal edilen Filistin’e sahip çıkılmalıdır. Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen ve kutsallarımızı hiçe sayan terör şebekesine dünyayı dar eden Filistinli kardeşlerimize sahip çıkılmalıdır. O kutsal mekânda Filistinli gençlerin direnişine ve ümmetin izzetini muhafaza eden mücahitlere sahip çıkılmalıdır. Müslüman ülkeler ekonomik ve askeri olarak Müslüman kardeşlerinin yanında yer almalıdır. Filistinli Müslümanlar, işgale karşı direnişlerinde yalnız bırakılmamalıdır.”

"MEYDANLAR BOŞ BIRAKILMAMALI"

Vicdan sahibi herkesi, Gazze'de dünyanın gözleri önünde yaşanan vahşete ve soykırıma dur demeye çağıran Özbey, “Filistin halkının yalnız olmadığını bütün dünyaya haykırmaya davet ediyoruz. Meydanlar boş bırakılmamalı! Filistin direnişine aralıksız bir şekilde maddi yardımlar devam ettirilmeli! siyonistlerin ve destekçilerinin mallarına süresiz bir şekilde boykota devam edilmelidir! HAMAS Filistin’in meşru siyasi hükümeti ve temsilcidir. ABD veya siyonistlerin Gazze ile ilgili verecekleri kararın hiçbir önemi yoktur. Gazze'ye acil yardım koridoru kurulmalı, Türkiye bu işe öncülük etmelidir. Gazze'ye gidecek büyük bir yardım filosu deniz yoluyla ivedilikle yola çıkarak, Gazze'ye ulaşmalıdır. Dünyadaki bütün vicdan ve insaf ehli bu filoya davet edilmelidir. Kürecik ve İncirlik üsleri kapatılmalı en azından bu katliamlar devam ettiği müddetçe faaliyetleri süresiz durdurulmalıdır. Kargo uçaklarıyla ve Türkiye limanlarından gemilerle siyonistlere erzak taşınmasına izin verilmemelidir. İslam ülkeleri hep beraber siyonistlere ciddi bir ambargo uygulamalıdır." ifadelerine yer verdi. Basın açıklaması yapılan dua ile son buldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir