• DOLAR 32.588
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2463.378
  • ...
Deprem mağdurları yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ - Muş`ta merkez üssü Tüten köyü olan 5.1`lik depremden en fazla etkilenen ve evlerinde çatlamalar meydana geldiği için dışarıda kalan Bahçe köylü sakinleri, deprem anını ve sonrasını İlke Haber Ajansı`na anlattı. Deprem anındaki korkulu izlerini halen üzerlerinde taşıyan köylü, evlerine girmekten korktuklarını söylediler. 2 günden beri evlerine giremediklerini belirten köy sakinleri, kendilerine uzanacak bir yardım eli beklediklerini ifade ettiler.
 
Evlerinin kullanılamaz hale geldiğini belirten köy sakinlerinden Davut Ural, deprem anını şöyle anlattı: "Akşam uyuyorduk bir anda depremden kaynaklanan uğultu ve gürültü sesiyle uyandık. Bütün köylükler dışarı kaçtı. Yer sarsıldı ve artık eve girmekten korkuyorduk. Çocukları dışarı çıkardık ve o anda yağmur da yağmaya başladı. Sabaha kadar yağmurun altında kaldık. Saat 01.30 sularında vali köye geldi ve saat 03.00 sularına kadar bizimle idi. Vali, bize çadır göndereceğini söyledi. Vali gittikten sonra sabaha kadar öylece ortalıkta kaldık. Köyün birçok evinin duvarları çatlamış durumda. Bazı evler ise kullanılmaz hale geldi."
 
Halen evlerine girmeye korktuklarını dile getiren Ural, ``Bu akşam da sanki dışarıda kalacağız gibi çünkü içeri girmekten korkuyoruz. Evimin tüm duvarları çatlamış durumda. Şuan içinde kalacağımız bir çadırımız da yok. Yetkililerden bize yardım etmelerini istiyoruz`` dedi.
 
Köy sakinlerinden Bedhem Karakaya ise, ``Deprem anında ilk olarak çocukları dışarı çıkardık. Her taraf toz duman içindeydi. Evimizin her tarafı çatlamış durumda. Şuan dışarıdayız ve evin içine girmekten korkuyoruz. Şuan içinde kalacak bir çadır istiyoruz. Sürekli sarsıntı olduğu için evin içine giremiyoruz, 2 gündür uyuyamıyoruz ve şimdilik hiç bir umudumuz yok`` ifadelerini kullandı.
 
Öte yandan Vali Vedat Büyükersoy`un kendisiyle beraber köye 30 çadır getirdiği, fakat köylü kendi arasında anlaşmadığı için çadırların geri gönderildiği iddia edildi. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir