• DOLAR 32.452
  • EURO 34.646
  • ALTIN 2384.56
  • ...
BÜ'de "Azerbaycan-Türkiye İlişkilerinde Dün, Bugün, Yarın" konferansı gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batı Raman Kampüsü Fen-Edebiyat Fakültesi Azerbaycan Sınıfında gerçekleşen konferansa, Rektör Prof. Dr. İdris Demir, Azerbaycan’dan gelen ziyaretçiler, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Rektör Demir, "Haydar Aliyev’in dediği gibi 'İki devlet tek milletiz' dolayısıyla bu kültür coğrafyasında yaşananlara karşı sevinçlerimiz, üzüntülerimiz aslında hislerimiz bir. Bu noktada siz kardeşlerimizi burada ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz." dedi.

Programda bir konuşma yapan Azerbaycan Türkiye Evi Başkanı Tenzile Rüstemhanlı ise şunları söyledi:

"Türkiye’nin birçok şehrini gezmiştim. Fakat bu bölgeye gelmek henüz nasip oldu. Gezdiğim gördüğüm yerlerin, insanların Azerbaycan’dan farkı yok. Kültürel ortaklıklarımız birbirimize olan bağlarımızı güçlendiriyor. Türkiye ve Azerbaycan kardeşliğini bozmak için birçok oyun oynandı, bugün ilişkilerimizin bu denli güçlü olması bizleri mutlu ediyor. Üzerimize oynanan oyunları ve tarihimizi unutmamalıyız. Son yaşanan Karabağ olayı bizi birbirimize daha da yaklaştırdı. Dolayısıyla Azerbaycan Türkiye’ye minnettardır."

Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Başkan Rüstemhanlı, bugün yaşanan savaşlarla ilgili öngörülerine de yer verdi.

Program sonunda Batman Üniversitesinin Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyeleri, Azerbaycan Türkiye İlişkilerinde Dün, Bugün, Yarın Müzik Dinletisi yapıldı.

Konferans sonunda Rektör Demir ve Başkan Rüstemhanlı hediyelerini takdim etti ve program, Rektör Demir’in Azerbaycan’dan gelen konuklarla ve üniversite akademisyenleri ile yaptığı toplantının ardından sona erdi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir