• DOLAR 32.995
  • EURO 35.801
  • ALTIN 2528.57
  • ...
Minik Selimhan'dan Kudüs ve Selahaddin-i Eyyubi anlatımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Daha önce Bayraktar Akıncı, TCG Anadolu Gemisi, Teknofest, TOGG, Ayasofya, Bosna ve deprem bölgesinde yaşananlar hakkında videolar çeken 4 yaşındaki Selimhan Gündoğdu'nun, babasıyla birlikte çektiği videolara bir yenisi daha eklendi.

Son 2 buçuk aydır Filistin'de devam eden işgal rejiminin zulmüne tepki göstermek amacıyla yeni bir video içeriği üreten minik Selimhan, bu defa Kudüs Fatihi Selahaddin-i Eyyubi'den bir hikaye ile izleyicileriyle buluştu.

Çekimlerin, Mescid-i Aksa'daki Kubbet-üs Sahra'ya olan benzerliği ile dikkat çeken Balıkesir Kudüs Camii'nde yapıldığı video, izleyicilerden tam not aldı.

Filistin'de yoğunlaşan insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla ilgili içeriği çektiklerini ifade eden Baba Bilal Gündoğdu, "Video ile birlikte hem yaşanan acıyı hem de Kudüs için yapılması gereken şeyin ne olduğunu izleyicilerimizle birlikte hatırlamak, gündemde tutmak istedik." dedi.

"Selimhan yaşındaki tüm evlatlarımızın daha çok Selahaddin-i Eyyubi gibi bizim kahramanlarımızı dinlemeye, araştırmaya ve anlamaya çalışmasına öncülük etmek amacıyla da böyle bir içeriği çekmiş olduk"

Bilal ve Selimhan Gündoğdu

İşgal rejiminin, işlediği cürümleri örtbas etmek amacıyla yoğun bir medya ve sosyal medya sansürü uyguladığını söyleyen Gündoğdu, neden böyle bir video çektiklerinin detaylarını şöyle sıraladı:

"Bizim çocukluğumuzda ne yazık ki bizlere Kudüs'ü hatırlatacak bu tarz çocuk içerikleri pek yoktu. Biz de çocukluk haliyle israilin propagandasına zaman zaman kulak verebiliyorduk. Ama bugün gerçek, her şeyiyle birlikte ortada ve istiyoruz ki çocuklarımız bu yanlış propagandadan daha fazla etkilenmesinler. Dolayısıyla biz de Selimhan'ın ailesi olarak bunun için yapılması gereken şeyin kendi hikayemize dönüp bakmak ve hatırlatmak olduğunu düşündük. Selimhan yaşındaki tüm evlatlarımızın daha çok Selahaddin-i Eyyubi gibi bizim kahramanlarımızı dinlemeye, araştırmaya ve anlamaya çalışmasına öncülük etmek amacıyla da böyle bir içeriği çekmiş olduk. Aslında niyetimiz, bu videoyu Kudüs'te çekmekti ve bunun için de çeşitli hazırlıklarımız sürüyordu. Fakat son aylarda yaşananlar neticesinde bunu ne yazık ki gerçekleştiremedik. Biz de Balıkesir Karesi'deki Kudüs Camii’nden seslenmek istedik tüm evlatlarımıza."şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir