• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Diyanet Birlik-Sen Genel Başkanı Ak: Filistin meselesinde duyarlılığımız kaybolmamalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet Birlik-Sen olarak Netanyahu ve işgalci siyonistler hakkında suç duyusunda bulunduklarını belirten Diyanet Birlik-Sen Genel Başkanı Kenan Ak, Filistin meselesinde Müslümanlar olarak duyarlılığın kaybolmaması gerektiğinin altını çizdi.

Suç duyusunda bulunmak için STK'lar adına Ankara Batı Adliyesine gelen Kenan Ak, İLKHA mikrofonuna değerlendirmelerde bulunarak, siyonistlerin mallarına Müslümanlar olarak boykotun devam ettirilmesi gerektiğini söyledi.

 

"İslam aleminin duyarsızlığı ne yazık ki Filistin ve Gazze’de çocukların ölmesine sebep oluyor"

Gazze'de çocukların ölmeye devam ettiğini söyleyen Ak, "7 Ekim tarihinde HAMAS güçlerinin başlatmış olduğu Filistin mücadelesinden sonra israilin topyekûn Gazze topraklarına saldırısı ve işgali sonrasındaki yaşananlar üzerine Diyanet Birlik-Sen sendikası olarak biz de sivil toplum örgütü gereği olarak bugün Ankara batı Adliyesi önünde uluslararası suç duyurusu olmak kaydıyla bugün burada israilli yöneticiler ve Netanyahu hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere buradayız. Gazze’de çocuklar ölmeye devam ediyor. Kadınlar ölmeye devam ediyor. Şu ana kadar yaklaşık 17 bin civarında Gazze’de Müslüman şehid oldu. Artık gün geçtikçe duyarlılığımız da azaldı. Miting ve boykotlar ne yazık ki azalmaya başladı. Ama Gazze’de çocuklar ölmeye devam ediyor. İçimiz parçalanıyor. Dünya seyrediyor. İslam aleminin duyarsızlığı ne yazık ki Filistin ve Gazze’de çocukların ölmesine sebep oluyor. Bizim tarafımız belli, Gazze’nin yanındayız. Ve zalim Netenyahu’nun cezalandırılması için elimizden ne geliyorsa STK ve Müslüman olarak onun gayreti içerisindeyiz." diye belirtti.

“Fetvası verilen İsrail mallarına karşı haram noktasında fetvası verilen boykot karasına Müslümanlar olarak uyulmasını istiyorum”

Son olarak Ak, “Bugün burada Diyanet Birlik-Sen olarak Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcılığına sunmak üzere suç duyurusundan bulunmak üzere dilekçemizi hazırladık. Ve Ankara Batı Adliyesi Cumhuriyet Baş Savcılığına getirmiş bulunmaktayız. Milletimizden duyarlılık ve hassasiyet bekliyorum. Fetvası verilen israil mallarına karşı haram noktasında boykot kararına Müslümanlar olarak uyulmasını istiyorum. Çünkü bunların her birisi Filistinli çocukların üzerine bomba, silah ve mermi olarak geri dönüyor. Ellerini kana bulaştıranların kanlarını elimize ve midemize sürmeyelim.” şeklinde konuştu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir