• DOLAR 32.995
  • EURO 35.801
  • ALTIN 2528.57
  • ...
Destek Olanlar Kadar Susanlar da Suça Ortak GAZZE’DE HER 10 DAKİKADA 1 ÇOCUK KATLEDİLDİ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HASAN ŞENOL / DOĞRUHABER

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) işgal altındaki Filistin topraklarındaki temsilcisi Richard Peeperkorn, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nin haftalık basın toplantısına çevrim içi katılarak, siyonist çapulcuların ablukası ve yoğun saldırıları altındaki Gazze'deki duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 7 Ekim'den bu yana Gazze'de yaklaşık 16 bin kişinin katledildiğini hatırlatan Peeperkorn, "Öldürülenlerin yüzde 60'ından fazlası kadın ve çocuk. 42 binden fazla kişi de yaralandı." dedi.

Peeperkorn, "Gazze'de ortalama her 10 dakikada 1 çocuk öldürülüyor. Bu anlamda insanlığın en karanlık anına yakın olduğumuzu düşünüyorum. (Gazze'de) Kalıcı ateşkese ihtiyacımız var." diye konuştu.

GAZZE’DEKİ ACIYI ANLAMAK İÇİN BİRAZ EMPATİ

Gazze’deki yaşanan ve insanlık tarihinde eşine az rastlanan korkunç acıları, felaketleri, soykırımı, zulmü anlayabilmek ve empati yapabilmek için öncelikle dün ajanslara düşen bir haberi anlamak ve kıyas yapmak gerekir. Bu kıyasla başta Gazze’ye kör ve sağır olanların sonra da özellikle sömürdükleri ülkelerin yer altı ve yer üstü kaynaklarını hırsız gibi çalarak kendilerine mutlu bir dünya kurduklarını zanneden BATI’nın Gazze karşısındaki adi tutumunu gözler önüne serelim. İşte o haber:

AİHM'DEN GÖZÜNÜ KAYBEDEN GÖSTERİCİ İÇİN FRANSA'YA SORUŞTURMA

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), 2016'da çalışma reformuna karşı yapılan gösterilerde polisin attığı göz yaşartıcı bomba nedeniyle sağ gözünü kaybeden Laurent Theron'un başvurusunu değerlendirdi. Theron'un avukatları, yaptıkları yazılı açıklamada, 7 yıllık yasal mücadelede, AİHM'nin Theron'un davasında Fransa'ya karşı yasal işlem başlatmasıyla benzeri görülmemiş bir dönüş yaşandığını ifade etti. AİHM'nin Theron lehine karar vermesi halinde bu kararın, Fransa'da polis müdahalesi sonucu yaralanan göstericiler ve özellikle sarı yelekliler için emsal teşkil edebileceği belirtiliyor.

GÖZLERİMİZİN NURU BİNLERCE GAZZELİ ÇOCUK KATLEDİLİRKEN NE YAPTILAR?

Evet, hani bir insanın haksız bir şekilde gözünün kör edilmesi de bir kötülük ve bunun da hakkı tabii ki aranmalı. Bu konuda AİHM ve AİHM’e başvuran avukatların geldikleri noktayı olumlu buluyoruz. Fakat 2 aydır bırakın bir gözünü binlerce anne ve babanın gözlerinin nuru olan binlerce çocuğun parçalanmış naaşları karşısında bu uluslararası mahkemeler bu avukatlar ne yaptılar? Başta büyük şeytan ABD olmak üzere BATI’L ülkelerin kokuşmuş liderleri ve siyonist çapulcularla normalleştiğini zanneden uşak ruhlu ülkeler ne yaptılar? Hepsi de bu korkunç suça ortak oldular!

Esirler, Şehidler ve Yakınlarıyla Alay Ediyorlar

SİYONİST YARATIKLAR HAYVANDAN DAHA AŞAĞILIK

Siyonist çapulcular, sosyal medyada terörist işgal çetesinin Gazze'ye yönelik saldırılarında katledilenler ve yakınlarıyla alay eden akım başlattı.   

ANKARA

Siyonist çapulcu ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldırılarının başlamasıyla işgalci çetede sosyal medya platformlarında, Gazze'yi işgal eden siyonist askerlerinin, ayrıca bölgedeki su, elektrik, yakıt, gıda kıtlığıyla dalga geçen İsraillilerin çok sayıda paylaşımı tepki toplamıştı.

Siyonist çapulcu kullanıcılar, bu kez de sosyal medyada başlattıkları yeni akımla 2005'te yayımlanan bir komedi programındaki şarkıyı kullanarak, Gazze'deki insani felaketle dalga geçen yüzlerce paylaşım yaptı.

Aralarında işgal çetesi askerlerinin de yer aldığı bazı kullanıcıların paylaşımlarında Gazze'deki Filistin halkıyla dalga geçmek için yüzlerini boyayarak, başörtüsü takarak, üzerlerine Filistin'e ait geleneksel kıyafetler giyerek, kamera karşısına geçtiği görüldü.

ÇOCUKLARI DA ALET EDİYORLAR

Sosyal medya fenomeni olarak tanınan hesapların da katıldığı akımda, bazılarının, Gazze Şeridi'ndeki yıkımın yer aldığı görüntüleri paylaşarak kahkaha atan yüz ifadeleri kullandığı görüldü.

Paylaşılan görüntülerden birinde de anne ile iki kızı başlarını alaycı bir şekilde kapatarak sözleri, "Burası benim evimdi, gaz ve elektrik yoktu. Benim evimdi, benim ve senin ve Ahmed'in ve Fatma'nın ve Abed'in ve Salim'in" olan bir şarkı eşliğinde dans ettikleri görülüyor.

Başka bir görüntüye de arkasına Gazze'de yıkılan binaların görüntüsünü fon yapan bir erkeğin yine alaycı şekilde başını kapatarak dans ettiği yansıyor.

Bazı görüntüler sosyal medya üzerinden milyonlarca kez izlenirken, kullanıcıların da tepkisini çekti.

ÇAPULCU SÜRÜSÜ ASKERLERİNİN FİLİSTİNLİLERE "ŞARKILI" MUAMELESİ TEPKİ ÇEKMİŞTİ

İşgal çetesinin 7 Ekim'den sonra Filistinli esirlere yönelik muamelelerini yansıtan çeşitli görüntüler de sosyal medyada büyük tepki toplamıştı.

Görüntülerde barbar askerlerin Batı Şeria'da esir aldığı Filistinlilerin gözlerini ve ellerini bağlayarak etraflarında şarkı söylediği; esirleri de şarkıya eşlik etmeye zorladığı görüntüler geçen ay sosyal medyada bir akım başlatmıştı.

Benzer başka görüntüler de ortaya çıkarken bu akıma bazı Knesset üyeleri de dahil olmuştu.

Siyonist çocuklar, Dünya Çocuk Hakları Günü'nde "Gazze'yi yok edin" çağrısı yapan şarkıda kullanılmıştı.

Öte yandan işgalci çetede yaşları 6 ile 12 arasında değişen çocuklara, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nde "Gazze'yi yok edin" çağrısı yapan şarkı söyletilmişti.

Söz konusu şarkının sosyal medyada tepki çekmesinin ardından, şarkı ilk yayımlandığı platformdan kaldırılsa da sosyal medya üzerinden yayılmıştı. AA

Gazze’yi silahsızlandıracakmış

GAZZE KASABINDAN AHMAK ÖNGÖRÜ

Siyonist çapulcuların sözde başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'nin "savaştan sonra uluslararası bir tarafın müdahalesi olmaksızın israil'in denetiminde silahsızlandırılması gerektiğini" söyledi.

KUDÜS

Siyonist çapulcuların sözde başbakanı Binyamin Netanyahu savaş kabinesi oturumunun ardından düzenlenen basın toplantısında, işgal ordusunun Gazze Şeridi'ndeki işgalinde, bölgenin en büyük ikinci şehri güneydeki Han Yunus ve merkez kuzeydeki Cibaliya'yı kuşattığını söyledi, "ulaşamayacakları yer olmadığını" iddia etti.

Gazze Şeridi'nin bir daha tehdit oluşturmayacağını savunan Netanyahu, terörü desteklemekle suçladığı Ramallah merkezli Filistin yönetiminin, Gazze'yi yönetemeyeceğini öne sürdü.

ÇAPULCU NETENYAHU: "GAZZE ŞERİDİ ORDU TARAFINDAN SİLAHSIZLANDIRILACAK"

Netanyahu, "Savaştan sonra Gazze silahsızlandırılacak. Bunu yapabilecek tek güç İsrail ordusu. Hiçbir uluslararası güç bu sorumluluğu üstlenemez. Gözlerimi kapatıp bunu kabul edemem." dedi.

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nde taraflar arasında mutabakata varılan çatışmalara insani ara verilmesi ve esir takası boyunca çıkardığı 81 İsrailli esir ile serbest bırakılan 24 yabancıyı da hesaba katan Netanyahu, 110 esiri diplomatik çaba ve "kara işgali sonucu" geri getirdikleri yalanını da söyledi.

SALDIRININ BİTMESİNİ İSTEYEN BARBAR "DOSTLARA" MESAJ

Netanyahu, siyonist basında "ABD'nin Tel Aviv'den saldırıları kısa sürede sonlandırmasını talep ettiği" haberleri üzerine, "Dünyada bizden savaşı çabuk bitirmemizi isteyen dostlar, bizim için savaşı bitirmenin yolunun Hamas'a karşı onu yok etmek için ezici bir güç uygulamamız gerektiğini bilmeli." ifadesini kullandı.

HAMAS: “GAZZE'DEKİ İSRAİLLİ ESİRLERİN HAYATINDAN NETANYAHU SORUMLU”

Öte yandan HAMAS, Gazze Şeridi’ndeki israilli esirlerin hayatından israil Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu sorumlu tuttu.

HAMAS yöneticilerinden Usame Hamdan, düzenlediği basın toplantısında, Gazze’deki işgal çetesinden esirlerin, siyonist ordunun saldırıları nedeniyle ölüm riski taşıdıklarını söyledi.

Hamdan, "Esir takası anlaşmasının tamamlanmasının engellenmesi ve Gazze’ye saldırıların yeniden başlatılması nedeniyle HAMAS, esirlerin hayatından tamamen Netanyahu'yu sorumlu tutuyor." dedi.

Esir takasına işaret eden Hamdan, işgal çetesinin Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını durdurmadığı müddetçe hiçbir esir takası veya müzakerenin mümkün olmadığına vurgu yaptı.

Hamdan, siyonist çapulcuların Filistin halkını Gazze’den zorla göç ettirmeyi planladığı uyarısında bulunarak "Bu planlara dahil olan herkes, ne kadar iyi niyetli olursa olsun, soykırım ve tehcir suçunun ortağıdır." diye konuştu.

Netanyahu’nun hedeflerinin "ulaşılmaz olduğunu" belirten Hamdan, Netanyahu ve ordusunun intikam dürtüsüyle ve kana susamış bir şekilde hareket ettiğini vurguladı.

Hamdan, Netanyahu’nun zafer kazanmaktan uzak olduğunu, mevcut durumun, yenilgisinin ve savaş suçlusu olarak yargılanmasının bir başlangıcı olduğunu belirtti.

Netanyahu’nun asıl hedefinin Filistin halkını ortadan kaldırmak olduğunu söyleyen Hamdan, bunun mümkün olmadığının altını çizdi.

Hamdan, iki aydır Netanyahu ve ordusunun zafer imajı çizemediğine işaret ederek "Savaş ne kadar uzun sürerse sürsün, zafer, Netanyahu ve ordusu için gerçekleşmeyecek bir hayal, bunun için hazırlıklarımızı yaptık." ifadesini kullandı. AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir