• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
MAÜ en çevreci üniversitelerden oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünya üniversitelerini çevreye duyarlılık, enerji, atık, ulaşım yönetimi, eğitim ve sürdürülebilirlik alanlarında değerlendiren GreenMetric Dünya Üniversiteleri Sıralama Sistemi 2023 yılı sonuçları açıklandı.

Mardin Artuklu Üniversitesi, 2023 UI GreenMetric sıralamasında, 539'uncu sıradan 391'inci sıraya yükseldi.

Mardin Artuklu Üniversitesi GreenMetric Yeşil Enüversite Endeksine uygun olan Türkiye'deki Üniversiteler arasında ise 46'ncı sıradan 36'ncı sıraya yükseldi.

Mardin Artuklu Üniversitesi, 2022 yılında dünya genelinde 1050 üniversite arasında 539'uncu sırada yer alırken, 2023 yılında dünya genelinde 1183 üniversite arasında 148 basamak yükselerek 391'inci sıraya yükseldi.

Türkiye sıralamasında ise 98 üniversite arasında 2022 yılında 46'ncı sırada iken 2023 yılında 36'ncı sıraya yükseldi.

Dünya genelindeki üniversitelerin çevresel performanslarını değerlendiren kapsamlı bir inceleme platformu olarak bilinen UI GreenMetric, dünya genelindeki üniversitelerin çeşitli alanlarda gerçekleştirdiği çevre dostu projelerin ve politikaların başarılı bir şekilde uygulanmasını takip ediyor.

"MAÜ Gelecek Nesillere Daha Yaşanabilir Bir Dünya Bırakma Yolunda"

Enerji verimliliği, atık yönetimi, yeşil alanlar, ulaşım ve eğitim gibi alanlarda yapılan çevresel girişimlerin başarılı bir şekilde uygulanmasının, bu yükselişin temelini oluşturduğunu belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar şu açıklamalarda bulundu:

"Üniversitemiz, çevre konusundaki kararlılığını ve sürdürülebilirlik çabalarını daha da güçlendirerek, dünya genelinde örnek bir kurum olma vizyonunu sürdürmektedir. Bu başarılar, öğrencilerimizin, akademik kadromuzun ve çalışanlarımızın ortak çabalarının bir ürünüdür. Gelecek dönemlerde de çevre dostu projelerimizi artırarak, daha yaşanabilir ve yeşil bir dünya için çalışmaya devam edeceğiz. UI GreenMetric sıralamasındaki bu olumlu gelişmeler, üniversitemizin gelecekte de çevresel sürdürülebilirlik alanındaki çabalarını artırarak, daha yüksek sıralarda yer almayı hedeflediğini gösteriyor. Bu bağlamda, üniversitemiz, çevresel bilinç, inovasyon ve sürdürülebilirlik alanlarındaki projelerine daha da odaklanarak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma taahhüdünü sürdürecektir." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir