• DOLAR 32.377
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2411.123
  • ...
Mela Teyfur: Şans oyunları toplumu çökerten büyük tehdide dönüşüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İTTİHADUL ULEMA üyesi Mela Osman Teyfur, İLKHA muhabirine açıklama yaparak Hristiyan adeti olan yılbaşı kutlamaları, milli piyango ve benzeri şans oyunlarının oluşturduğu tehlikelere dikkat çekti.

Bir emperyalist adeti olan yılbaşı kutlamasının İslam'da yerinin olmadığını, milli piyango gibi benzeri şans oyunlarının ise bir kumar çeşidi olduğunu belirten Mela Teyfur, Müslümanların bunlardan kesinlikle uzak durması gerektiğini söyledi.

"Müslümanlar bunlardan uzak durmalı"

Kumarın pek çok zararının olduğuna işaret eden Teyfur, "Yılbaşı yaklaşıyor ve ne yazık ki her yıl tekrarlanan bazı haramlar var. Bu bir adet haline gelmiştir. Birçok insan bu haramlara bulaşıyor. Kesinlikle milli piyango ve benzeri şans oyunları kumardır, haramdır. Bir Müslüman mutlaka bunlardan uzak durması gerekiyor. Bu hem ferdi hem de toplumsal olarak birçok zararı var." dedi.

"Piyango ve benzeri şans oyunları kumardır"

Kumar ve şans oyunları gibi zararlı alışkanlıkların insanlar arasına kin ve nefret tohumlarını ektiğini vurgulayan Teyfur, "Bu toplumsal bir soruna dönüşüyor. Bir Müslüman'a yakışan hiç şüphesiz her şeyiyle Müslüman olmasıdır, Allah'a teslim olmasıdır. Allah bir şeyi haram kılmışsa bunun dünyevi getirisi ya da götürüsüne bakmaksızın bir Müslüman ondan uzak durmaya çalışmalıdır. Dolayısıyla piyango ve benzeri şans oyunları birer kumardır." diye konuştu.

"Müslümanlar başkalarına benzememeli"

Milli piyango ve benzeri şans oyunlarının kumar olduğunu, bu nedenle de haram olduğunun altını çizen Teyfur, şöyle devam etti:

"Bize düşen bundan uzak durmaktır. Müslümanlar yılbaşı gibi kutlamalardan uzak durmalıdır. Bu bizim kültürümüz, adetimiz değildir. Bu başkasına benzemektir. Başkasına benzeyen ondan olur. Özellikle bugün siyonistlerin ve diğer emperyalistlerin Gazze'de Müslüman kardeşlerimize yaptığı katliamı gördükten sonra biz Müslümanların kesinlikle bu emperyalistlerin kültürlerinden ve yılbaşı gibi bayram kutlamalarından uzak durmamız gerekiyor. Hindi kesme gibi şeylerden uzak durmalıyız.

Mutlaka daha iyi bir Müslüman olmalı, İslami daha iyi yaşamalıyız ki mevcut durumlardan kurtulabilelim. Müslüman olarak Filistinli Müslümanları da düşünmeli, onlara da yardım etmeli, dualarımızla destek olmalı ve kim ne yapabiliyorsa bu zulme karşı bir tavır ortaya koymalıdır." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir