• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Şanlıurfa'da bağımlılıkla mücadele semineri düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her hafta farklı ilçelerde ve kırsaldaki okullarda zararlı alışkanlıklar konusunda eğitimler gerçekleştirilirken bu hafta Hilvan Şair Nabi Anadolu Lisesi öğrencileri ile Hilvan'da görev yapan imamlar, müezzinler ve Kur'an kursu hocalarına eğitim verildi.

Ardından Siverek Abdülhamit Han Anadolu Lisesi'ndeki öğrenciler ve öğretmenler bağımlılıkla mücadele kapsamında eğitim aldı.

Eğitimler, İl Müftüsü Ramazan Tolan ve İl AR-GE Üyesi Eğitimci Muharrem Çelik tarafından gerçekleştirildi.

İmamlara ve din görevlilerine yapılan eğitimde İl Müftüsü Ramazan Tolan, gençlere sahip çıkmanın ülkemiz ve geleceğimiz için önemine değinerek, gençlerle sağlıklı iletişim kurmanın gerekliliğini vurguladı.

Müftü Tolan, bütün imamlara ve görevlilere gençlerle birebir ilgilenmelerini ve sorumluluklarını yerine getirmelerini tavsiye etti. Ayrıca, Peygamber Efendimizin gençlere verdiği önemden örnekler vererek konuşmasını sürdürdü.

Müftü Ramazan Tolan, Hilvan ve Siverek'teki gençlere seslenerek, kitap okumanın önemini vurguladı ve geleceğe hazırlanmanın nasıl yapılması gerektiği konusunda tavsiyelerde bulundu. Aynı zamanda, değerlere sahip çıkmanın, anne-baba ve öğretmenlere karşı saygılı ve hürmetkar olmanın önemine de değindi.

 Milli Eğitim AR-GE üyesi Eğitimci Muharrem Çelik ise Hilvan ve Siverek'te katıldığı tüm eğitimlerde, gençlerin bilinçli teknoloji kullanımı, teknolojiyi amaçları doğrultusunda sınırlı bir şekilde kullanmaları gerektiğini örneklerle açıkladı.

Çelik, gençlerin sağlıklı ve dengeli beslenmeleri, zarar veren çevrelerden uzak durmaları, seçimlerine dikkat etmeleri ve doğruyu seçme bilincini kazanmaları gerektiğini paylaştı. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir