• DOLAR 32.582
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2457.373
  • ...
Kızıltepe`de STK`lar BDP boykotuna karşı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Ana dilde eğitim talebine dikkat çekmek amacıyla öğrencileri okula göndermeme çağrısıyla ilgili açıklama yapan Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (STKP).Başkanı Mehmet Şerif Öter, "Ana dilde eğitimin anayasada güvence altına alınmasını STK.Platformu olarak bizde destekliyoruz. Bu bir haktır Ama hakları talep ederken insanların eğitim hakkını alet etmek doğru bulmuyoruz. Okulların açılmasıyla öğrenci ve velilerde oluşan coşkuyu bu tür çağrılarla gölge düşürme talepleri yanlış buluyoruz." dedi.
 
"Okumayan insanlar toplumları felakete götürür"
PKK lideri Abdullah Öcalan`ın bile böyle bir boykot çağrısı olmadığını belirten Öter, "Bazı sıkıntılara rağmen olumlu ve umutlu devam eden barış sürecinde bu tür açıklamaların yapılması doğru değildir. Unutulmamalıdır ki demokratik ve özgürlük hakları okumuş ve kültürlü insanlarla mümkün olur. Okumayan, cahil kalan insanlar toplumları karanlıklara ve felaketlere götürür." ifadelerini kullandı.
 
Bilindiği üzere, PKK/BDP çevresinin bir haftalık okulları boykot çağrısına bölge halkı kulak asmamış ve çocuklarını okullara göndermişti. (Mehmet Aslan - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir