• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Gazze'den atılan füzeler, işgalin kontrolü elinde tuttuğu iddialarını çürütüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze'de başta Kassam Tugayları olmak üzere direniş grupları 7 Ekim'den bu yana tüm saldırılar ve ablukaya rağmen işgal altındaki Filistin topraklarına ve işgal yerleşimlerine her gün onlarca füze fırlatmaya devam ediyor.

Ürdünlü Askeri ve Stratejik Uzmanı eski Tümgeneral Fayez El Duveyri, El Cezire'ye yaptığı açıklamada, direnişin tüm saldırılara rağmen füze bombardımanının sürdürebilme kabiliyetini değerlendirdi.

El Duveyri, Filistin direnişiyle işgal kuvvetleri arasındaki çatışmanın Gazze'nin en kuzeydoğusundaki Beyt Hanun'da sürdüğünü, füzelerin hâlâ atıldığını ve nereden ateşlendiğinin bilinmediğini kaydetti.

Direnişin, halem füze fırlatmasının, işgalin, "Gazze'nin kuzey bölgesinin yüzde 40'ını kontrol ettiği" iddialarını çürüttüğüne dikkat çeken El Duveyri, Kassam Tugayları'nın, ekonomik, ticari, siyasi ve güvenlik boyutları da dahil olmak üzere Tel Aviv'deki stratejik ağırlık merkezini hedef alan füzeler fırlatma kabiliyetine sahip olduğunu belirtti.

El Duveyri, "Bazı Batılı tahminlere göre 2021'de Kassam Tugayları 50 bin ile 30 bin arasında füzeye sahipti. Bu sayının en azını alsak ve Kassam Tugayları'nın 2021'den bu yana hiç füze üretmediğini varsaysak dahi direnişin şu an sadece füzelerinin 3'te 1'ini kullandığını söyleyebiliriz." dedi.

Direnişin, füzeleri nasıl ve nereden fırlatabildiğinin merak konusu olduğunu ifade eden El Duveyri, "Drone, helikopter ve uyduların varlığına rağmen yerin üstünde mi fırlatılıyor? diye sorarak direnişin, cihazları kullanma kolaylığı ve becerisine dikkat çekti.

El Duveyri, işgal ordusunun Gazze'deki hastaneleri, okulları ve Filistinlilere yönelik toplu taşıma araçlarını yok etmekten başka askeri bir başarı elde edemediğini kaydetti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir