• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
HÜDA PAR Genel Başkanı Ağrı`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AĞRI - Hür Dava Partisi Genel Başkanı Av. Zekeriya Yapıcıoğlu, genel başkan yardımcıları M. Bahattin Temel ve İsa Aydın ile birlikte Ağrı`ya geldi.
Yapıcıoğlu ve beraberindekiler Ağrı İl Teşkilatı yöneticileri ile İl Başkanlığı binasında bir araya geldiler.

Yapıcıoğlu burada yaptığı açıklamada, 1991 yılında Ağrı`ya yaptığı ziyarette edindiği izlenim ile şimdiki izlenimlerini kıyasladığında gelişim açısından pek fazla bir farkın olmadığını ifade etti.

Ağrılıların bütün güzellikleri hak ettiğini ifade eden Yapıcıoğlu Ağrı`ya yaptıkları ziyaretin sebebinin, yaklaşan seçimler hakkında il ve ilçe teşkilatları ile fikir alış-verişinde bulunmak olduğunu söyledi. Ziyaretleri sebebiyle Ağrı`nın son durumunu müşahade etme fırsatı bulduklarını belirtti. Yapıcıoğlu şöyle konuştu: "Ben Ağrı`ya 1991 yılında ilk defa gelmiştim. O zaman büyükçe bir köy gibiydi. Maalesef aradan geçen 22 yıla rağmen çok ciddi bir hizmet görmemiş. Hem genel anlamda geri kalmış bir ilimiz ve hem de belediyecilik anlamında yeterince hizmet alamadığını müşahade ettik. Ağrı halkı çok daha fazlasını hak ediyor. Mesela doğalgaz iletim hattı Ağrı`dan geçmesine rağmen Ağrı`da doğalgaz yok. Bunun dışında 100 kilometrelik bir hat ile Ankara ve İstanbul gibi Türkiye`nin demiryolunun bağlantısı sağlanabilecekken bu yapılmamış. Bu noktada Ağrı hak ettiği hizmetin çok gerisinde. Bunu üzülerek müşahade ettik." dedi.

Hükümet Suriye siyasetinde itidalli olmalıdır
Suriye sınırında düşürülen helikopter ve sonrasında hükümet cephesinden yapılan açıklamalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Yapıcıoğlu, Türkiye`nin itidalli davranması gerektiğini söyledi. Yapıcıoğlu, "Türkiye Suriye sınırında Suriye helikopteri düşürüldü. Türkiye tarafından yapılan açıklamalarda yeni angajman kuralları çerçevesinde hareket edildiği belirtildi. Malumunuz daha önce Türkiye`den kalkan savaş uçaklarından bir tanesi Akdeniz üzerinde vurularak Suriye karasularına düşürülmüştü. O zaman Hükümet tarafından angajman kurallarının değiştiği söylenmişti. Muhtemeldir ki bu yapılanlar yeni angajman kuralları çerçevesinde yapılmıştır. Fakat bizim talebimiz odur ki gerginlik daha fazla artmasın iki komşu ülke arasında, halkları bir birinin akrabası, kardeşi olan iki ülke arasında savaş çıkmasın, iş bu noktalara vardırılmasın. Bu açıdan Hükümet ve yetkililere itidal ile hareket etmelerini ve gerginliği daha fazla arttırmamalarını tavsiye ediyoruz." şeklinde konuştu.

Türkiye`deki okullarda farklı ırklardan öğrencilerin öğrenim gördüğünü belirten Yapıcıoğlu "Andımız" kaldırılması gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu: "Okullar açıldı. Yeni bir eğitim-öğretim yılına başlandı. Okullarda aslen Türk olmayan başka ırklar ve milletlerden olan öğrenciler, andımız denilen ucube bir metinle başlıyorlar. Bunun için yasal değişiklik veya anayasa değiştirmeye gerek yok. Hükümet küçük bir tasarrufla andımız denilen ucube metni çocuklara okutmaktan vaz geçebilir. Bu uygulamayı derhal kaldırabilir. Biz bunu Hükümet ve onun Milli Eğitim Bakanına sesleniyoruz. Bu ayıbı sonlandırın!" dedi.

Genel Başkan Yardımcısı M. Bahattin Temel de, gerek seçim döneminde ve gerekse seçimden sonra yaptıkları ve yapacakları hizmetlerin sadece Allah`ın rızasını kazanmaya ve halkın ihtiyacını gidermeye yönelik olduğunu ifade etti.

Yapıcıoğlu partinin üye ve gönüllülerine hitaben yaptığı konuşmada İslam referanslı bir siyaset yapacaklarını ve mağduriyetlerin sadece İslam ile giderilebileceğini, devrin artık İslam devri olduğunu söyledi.
(Ömer Adıgüzel/ M. Emin Mağlay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir