• DOLAR 32.874
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2451.15
  • ...
WIHU Başkan Yardımcısı Dr. Sılay: Ey Netanyahu ve destekçileri, sizler savaş suçlularısınız!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünya İslam Sağlık Birliği adına şimdi barış dediklerini dile getiren Sılay, "Başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin'in tanınması için çağrı yapıyoruz. Aralarında Türkiye sağlık personelinin de bulunduğu çok sayıda insani yardım kuruluşu şu an sahadayken, hâlâ abluka altında bombardıman altında Mısır'dan Filistin'e girmeyi bekleyen çok sayıda insan var. Barış değil, sadece barış diyerek bizleri ateşkes ile oyalıyorlar. Biz tam bir barış istiyoruz. Dünya İslam Sağlık Birliği olarak, daha fazla tıp doktoru ve sağlık ekipmanı göndermeye ve Gazze'nin yeniden inşasına destek olmaya hazırız" dedi.

Açıklamasının devamında Sılay, şu ifadelere yer verdi:

"Dünya İslam Sağlık Birliği şunu soruyor: Birisinin nihayet bu çılgınlığa karşı konuşması ve daha fazla silah yerine itidal çağrısı yapması için ölüm sayısının ne olması gerekiyor? Ne kadar masumun ölmesi gerekiyor. 50 bin mi? 100 bin mi? Bir milyon? Daha ne kadar fazla? Yeterince Filistinli ölmedi mi? Elektrikleri, sular, yakıtları yok ve gıda stokları tehlikeli derecede azalıyor. Şu an kış şartları daha da ağırlaşıyor. Hastanelerin tamamı hastalarla ve yaralılarla dolup taşıyor ve ilaçları tükeniyor. Morglar cesetlerle dolup taşıyor. Cesetler toplu mezarlara gömülüyor. israil, DSÖ'nün hasta ve yaralılara idam cezası olarak değerlendirdiği talimatın daha çok hastanenin boşaltılması emrini verirken Gazze'de binlerce kuvözdeki yeni doğan bebek ölüyorl.

Sılay, "Başta çocuklara yönelik olmak üzere sivillere yönelik yapılan etnik temizlik, uluslararası hukuk ve insan haklarının açık ihlalidir. Bu tarihe, hepimiz tanıklık yapıyoruz. Ey Netanyahu ve destekçileri sizler savaş suçlularısınız. Yargıda cezanızı almarıız için sonuna kadar takipçi olacağız. Biz Dünya İslam Sağlık Birliği olarak, bunun sözünü veriyoruz. Şu ana kadar 15 binden fazla kişinin, 10 bin çocuğun ve 10 binlerce bebeğin soykırımı nedeniyle sizlere hem bu dünyada hem ahrette iki yakanızda olacağız." ifadelerine yer verdi.

Son olarak Sılay, "Tüm uluslararası kuruluşlara sesleniyoruz; Gazze'deki sivillerin yaşam hakkını sağlayın.  Gerekli yaptırımları uygulayarak bu katliamı durdurun. Bu soykırımı durdurun. Savaş suçlarından sorumlu olanların uluslararası platformlarda adil koşullar altında hesap vermesini gelin beraber sağlayalım. Sınır kapılarını açarak derhal yardım girişine izin verin. Ve bölgedeki çok sayıda yaralıların tedavisi için tıbbi destek ve ekipman sağlanmasına yönelik acil önlemler alın. Şu anda Kızılay'ımıza ve AFAD'ımıza destek olarak biz de Dünya İslam Sağlık Birliği olarak, sonuna kadar yardıma hazırız ve gelin hep beraber özgür bir Filistin için mücadeleye devam edelim." şeklinde konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir