• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Umut Kervanı Adana'da kırmızı et ve giyim yardımında bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İhtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasında köprü vazifesi görerek yetim ve muhtaçlara yardım eli uzatan Umut Kervanı, ihtiyaç sahibi ailelere umut olmaya devam ediyor.

Adana'da Umut Kervanı tarafından ihtiyaç sahibi onlarca aileye gıda, kırmızı et ve giyim yardımında bulunuldu.

Yapılan yardım öncesi Kanaat Önderi Molla Ekrem Derdiyok, ailelere yaratılış sebepleri ve Allah'a karşı sorumlulukları hatırlatan bir konuşma gerçekleştirdi. İlki yapılan program, aileler tarafından memnuniyetle karşılandı.

Aileleriyle birlikte gelen çocuklar ise Umut Kervanı görevlileri tarafından Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın düzenleyeceği Siyer Yarışması'na kaydedildi.

"Onlarca aileye kırmızı et, elbise ve giyim yardımında bulunduk"

Umut Kervanı Adana Dernek Başkanı Abidin Serin

İhtiyaç sahibi ailelere maddi, manevi yardımlarını devam ettirdiklerini belirten Umut Kervanı Adana Dernek Başkanı Abidin Serin, "Bugün onlarca aileye kırmızı et, elbise ve giyim yardımında bulunduk. İnsanların sadece karınlarını doyurmak yetmiyor, onların gönüllerini de doyurmak, manevi program da uygulamak lazım. Biz bugün bu programlardan ilkini gerçekleştirdik. Bu muhtaç ailelerimizi salonumuza aldık, seydamız onlara dünyaya geliş amacımızla ilgili, İslami bazı konularda onları bilgilendirdi. İnşallah bundan sonra bu tür faaliyetlerimiz devam edecek." dedi.

"Hayırseverlerden destek bekliyoruz"

Yapılan yardımlarla birlikte aileleri Siyer Yarışması'na kaydettiklerini ifade eden Serin, şunları kaydetti:

"Peygamber Sevdalılarının geleneksel hale getirdiği, Peygamber Efendimizin (Aleyhi Selatu Vesselam) hayatı ile ilgili bir 'Siyer Yarışması' var. Biz buraya gelen ailelerin hepsini o siyer yarışmasına kayıt ettik ve ücretlerini de biz karşıladık. İnşallah bundan sonra da bu tür faaliyetlerimiz devam edecektir. Bu konuda hayırseverlerden destek bekliyoruz. Malumunuz bir de Gazze var biliyorsunuz, Gazze'ye yoğunlaşmamız lazım fakat buradaki insanları da unutmamamız lazım. İnşallah bunu bu şekilde yapmaya çalışıyoruz, bundan sonra da bu faaliyetlerimiz devam edecek. Bize ne kadar çok yardım gelirse o kadar çok aileye ulaşma imkânımız olacak. Buradan bize yardımda bulunan hayırseverlere teşekkür ediyorum, Allah Tealâ hayırları kabul etsin." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir