• DOLAR 32.47
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2447
  • ...
Bu köyün su ve yol sorunu neden çözülmüyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bismil`e bağlı 32 haneli Meydanlık köyü sakinleri, içme suyu sıkıntısı ve asfaltlanamayan köy yolunun oluşturduğu çileye karşı duyarsız kaldığını iddia ettikleri yetkililerin bir türlü seslerini duymadığını belirterek, sorumluları Allah`a havale etti.

"Köyün yol sorununun hal edilmesini istiyoruz"
Meydanlı köyü muhtarı Cemil Tunç, "Kışın yolumuz yok, gidip gelemiyoruz. Okul servis araçları çamurda kalıyorlar. Yolda kalanlar beni çağırıyorlar. Bende köy muhtarı olarak diğer köylülerle birlikte mecburen traktörle gidip onları oradan çıkartıyoruz. Çamurda, yağmurda, karda, sabah erken ya ben ya da çocuğum gidip onlara traktörle yardımcı oluyoruz. Yolların asfaltlanması için kaymakama başvurdum. Herhangi bir netice alamadık. AK parti bize bu yolu projeye aldıklarını belirtti. Ama iki senedir herhangi bir çalışma görmedik. Bize söz vermelerine rağmen sözlerini yerine getirmiyorlar. Seçim zamanında bizden oy istemesinler. Bize hizmeti kim ederse oyumuzu ona veririz. Köyümüz eski bir köy. Köyümüz fakir bir köy. Köy halkı benden asfalt yolu ve içme suyu istiyor. Bende muhtarlık olarak ya kaymakamlığa çıkıyorum, ya valiliğe çıkıyorum, ya da ilçede bulunan AK Parti İlçe Başkanlığına çıkıyorum. Herhangi bir netice alamıyorum. Mecburen sorunun hal olması için basını davet ettik. Sorunlarımızın giderilmesini istiyoruz." diyerek, sorunlarına karşı duyarsız kalan yetkilileri Allah`a havale etti.

Su sorununun giderilmesi istiyoruz
Köyün su deposunun olduğunu ancak suyu kullanamadıklarını söyleyen muhtar Tunç, "Su şebekesi yok. Su şebekesi işi müteahhite verildi.215 metreden su çıktığını belirterek dilekçemizi vermemize rağmen bilgi alamadık. Köye su veremiyoruz, su şebekemiz yok. Her evde su kuyusu var. O suda içilmiyor. Basın yoluyla kaymakamdan ve yetkililerden su şebekesi istiyoruz." dedi. (Hasan Gündüz-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir