• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Sağlık çalışanları: İnsanların hizmet ettikleri noktalara bombaların atılması kesinlikle katliam ve soykırımdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgalciler tarafından 7 Ekim’den beri Filistin’in Gazze şehrinde çocuk, kadın ve sivillerin olduğu evler bombalanıyor. Hastaneler vuruluyor ve doktorlar ölüyor. Katledilen siviller tüm uluslararası sözleşmelerde en temel haklardan kabul edilen sağlık hizmetini alamıyor.

Konuyla ilgili İLKHA muhabirine konuşan sağlık çalışanları, meslektaşlarının Gazze'de görevlerini ifa ederken çok gaddarca, canice ve zalimce yok edilişlerine şahit olduklarını ve yaşananların bir soykırım olduğunu söylediler.

"Sağlık çalışanları dünyanın neresinde olursa olsun, tek amaçları bir canlıyı hayatta tutabilmektir"

Dr. Burhan Başkan

Gazze'de, Filistin'de ve tüm İslam coğrafyasında yapılan zulme sessiz kalmamak için bugün burada olduklarını belirten Dr. Burhan Başkan, "Bu tür sessiz serzenişlerin daha kalabalık ve yüksek noktalara ulaşması ümidi ediyoruz. Meslektaşlarımız Gazze'de görevlerini ifa ederken bu şekilde çok gaddarca, canice ve zalimce yok edilişleri en kötü dille kınıyoruz. Çünkü sağlık çalışanları dünyanın neresinde olursa olsun, tek amaçları bir canlıyı hayata tutabilmektir. Buna karşılık bu hizmeti veren insanların hizmet ettikleri noktalara bombaların atılması kesinlikle katliam ve soykırımdır." dedi.

"Bütün dünyanın gözü önünde yapılan bir soykırımdır"

Dr. Elif Yemen

Şu an Gazze'de yapılan tamamen bir soykırım olduğunu söyleyen Dr. Elif Yamen, "Çocuklara kadınlara ve vatandaşlara yönelik bütün dünyanın gözünün önünde yapılan bir soykırımdır. Hem bir insan olarak hem de oradaki meslektaşlarım adına yapılanları kınıyorum. En kısa zamanda bu soykırımın bitmesi için elimizde yapabileceğimiz ne varsa yapmamız gerektiğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Sağlık çalışanı İsmail Can, "Hekimler olarak yürüyüşteki amacımız tüm vicdanlı doktorlar ve sağlık çalışanları olarak yapılan zulmü kabul etmemek, insan hukuklarına ve savaş hukuklarına aykırı bir durum olduğu için tepki gösteriyoruz. Tarihten bugüne kadar hekimlerin sözü her zaman belli bir değer atfetmiştir. Hekimlerin görüşü her zaman kamuoyunda belli bir hak ve görüşe sahiptir." diye belirtti.

"Dünyanın farklı ülkelerinde de yaymaya çalışıyoruz"

Ahmed Aljabili

Bursa'da hekim, hekim adayları, sağlık çalışanları ve hemşireler olmak üzere toplandıklarını söyleyen sağlık çalışanı Ahmed Aljabili, "Gazze'de ve Filistin'de sağlık çalışanlarının,hekimlerin ve hastaların bombalamasını, hedef alınmasını hekimlerin kendi görevlerini, meslektaşlarımızın sağlık hizmetleri vermekte dahi zorlandıklarını, zorlu koşular altında görev yapmakta kaldıklarını görüyoruz. Bursa'dan ve Türkiye'nin on ilinden bütün hekimler olarak toplandık. Sessiz kalmıyoruz. Bütün sağlıkçılar olarak bunun normalleştirilmeye karşıyız. Yakın zamanda Türkiye'nin farklı illerinden de sessiz yürüyüşler olacaktır. Dünyanın farklı ülkelerinde de yaymaya çalışıyoruz. Hekimler olarak bunlar bizim görevimiz ve sorumluluğumuzdur." diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir