• DOLAR 32.661
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.487
  • ...
Gazzeli öğrenci Ahmed Zayed'ten Türkiye'ye çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Katar'ın başkenti Doha'da 28-29 Kasım'da düzenlenen, Anadolu Ajansının (AA) Global İletişim Ortağı olduğu Dünya Eğitim İnovasyon Zirvesi'ne (WISE) 11 konuşmacı olarak katılan Zayed, AA'nın sorularını yanıtladı.

Katar'da üniversite öğrencisi ve aktivist olduğunu dile getiren Zayed, zirvenin "Gazze Şeridi'nde tanık olunan soykırım suçlarıyla" aynı döneme denk gelmesinin önemine dikkati çekti.

Zayed, siyonist rejimin 40'tan fazla Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) okulunu hedef almasının ardından, dünyanın en önemli eğitim forumlarından biri olan WISE'ın Gazze'deki eğitim gerçeğine ışık tuttuğunu söyledi.

Siyonist rejimin saldırılarında çok sayıda eğitim personeli ve öğrencinin şehit olduğunu hatırlatan Zayed, "WISE konferansı, bir yandan Gazze'de eğitim sektöründe yaşananlar konusunda insanları bilinçlendirmek açısından büyük önem taşıyor. Diğer yandan da zirve, eğitimle ilgilenen birçok aktivist ve uluslararası kuruluşu tanımamıza olanak sağladı." ifadelerini kullandı.

Zayed, "Gazze'de Filistinlilerin yanında yer alan Türk halkına sevgi ve takdirlerimi iletiyorum. Dayanışmanızı ve onurlu duruşunuzu görüyoruz." diye konuştu.

Filistin'e verdiği destekten dolayı Türkiye halkına teşekkür eden Zayed, "Türklerden yanımızda olmaya devam etmelerini ve sesimizi dünyaya duyurmalarını istiyoruz." dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir