• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Yemen ve Ürdün'de Gazze için kitlesel destek gösterileri düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yemen'in başkenti Sana, Filistinli direniş gruplarının çağrısına yanıt olarak Filistin'le dayanışmalarını bildirmek üzere büyük bir halk yürüyüşüne sahne oldu.

Yüzbinlerce vatandaş, Siyonist düşmana yönelik öfkelerini, Filistin halkıyla dayanışmalarını ve cesur direnişlerini ifade etmek için Sana'daki Havaalanı Caddesi'nde toplandı.

Katılımcılar Filistin ve Yemen bayraklarını kaldırdılar ve Filistin'e karşı dayanışmayı, işgalci rejime ise öfkeyi ifade eden sloganlar attılar. Katılımcılar siyonist varlığa karşı nihai zafere ulaşmaları için Filistin halkını para, silah ve insanla desteklemeye hazır olduklarını vurguladılar.

Yemen'in başkenti Sana'da yüzbinler, Filistinli direniş gruplarının çağrısına yanıt olarak Gazze'ye dayanışmalarını bildirmek üzere bir araya geldi.https://t.co/IdEw60ZN7k pic.twitter.com/TaEeCHbGsj

— İLKHA (@ilkeHaberAjansi) December 1, 2023

Yapılan konuşmalarda rejimler, hükümetler ve uluslararası örgütler de dahil olmak üzere uluslararası topluluğa, siyonizmi halkları işgal etmeyi ve yok etmeyi amaçlayan bir ideolojiyi olarak suç sayması yönünde genel bir çağrıda bulunuldu.

Söz konusu yürüyüşün, Aksa Tufanı operasyonunun başlangıcından bu yana sekizinci devasa yürüyüş olduğu belirtildi.

Öte yandan Yemen'in Raymah ve Saada şehirlerinde Gazze için destek gösterileri düzenlendi.

Ürdün

Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden Siyonist saldırganlığı kınamak amacıyla, başkent Amman'ın şehir merkezindeki El-Hüseyni Camii önünde Cuma namazının ardından başlayan kitlesel halk yürüyüşüne binlerce Ürdünlü katıldı. Benzer bir gösteri de Ürdün'ün İrbid şehrinde Haşimi Camii önünde düzenlendi.

Katılımcılar, direnişin işgali yenmenin tek yolu olduğunu vurgulayarak, Filistinlilere yönelik acımasız siyonist saldırganlık karşısında direniş seçeneğine desteklerini vurguladılar.

Katılımcılar, Batılı ülkelerin işgal güçlerinin Filistin halkına karşı yürüttüğü imha savaşına destek veren tutumlarını kınayarak, terörizmin başı ve terörizmin temeli olan Amerika Birleşik Devletleri ile yapılan ortak savunma anlaşmasının iptal edilmesini talep etti.

Kadınlara, çocuklara ve sivillere yönelik devam eden saldırıları, okullara, camilere, kiliselere ve sivil kurumlara yönelik saldırıları ve altyapının tahrip edilmesini kınayan halk, Arap ülkelerine, müdahale ederek Gazze Şeridi'ndeki halka insani yardım götürmeleri çağrısında bulundular.

Katılımcılar ayrıca Ürdün hükümetine Wadi Araba ve gaz anlaşmalarını iptal etmesi çağrısında bulundular. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir