• DOLAR 32.18
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2430.749
  • ...
Filistin'de yaşanan zulüm Ankara'da protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal rejiminin yaklaşık 100 yıldır işgal ettiği Filistin topraklarında katliamları dur durak bilmiyor.

7 Ekim'den bu yana Gazze'de gerçekleştirdiği soykırım devam ederken, şimdiye kadar çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan 15 binin üzerinde Filistinli şehit oldu, on binlerce yaralının yanı sıra enkazların altında ise binlerce kişinin olduğu belirtiliyor.

İşgalci siyonistleri protesto etmek, zulme uğrayan mazlum Filistin halkına destek için Ankara Filistin Dayanışması Platformu tarafından Ankara Hacı Bayram Camii avlusunda basın açıklaması düzenlendi.

Ankara Filistin Dayanışma Platformu adına basın açıklaması, Yedi Hilal Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Güçlü tarafından okundu.

Al-i İmran 103 ayeti kerime ve mealini okuyarak açıklamasına başlayan Güçlü, "Elhamdülillah. Elhamdülillah ki sahabe ahlakına sahip gençler varmış hala şu yeryüzünde. Elhamdülillah. Elhamdülillah ki, 'cihadı alnına yazmış, önce şehadeti duasının başına koyan' gençler varmış şu dünyada. Elhamdülillah. Elhamdülillah 'İnsanlar size karşı asker toplamışlar, onlardan korkun' denildiğinde Hasbünallahü ve Nimel Vekil diyerek (Allah bize yeter, O ne güzel vekildir!') diyen gençler varmış hala bu dünyada. Elhamdülillah. Elhamdülillah, dünyevileşme ve konfor girdabında ahireti unutan Müslümanlara; cihadı, şehadeti, Allah yolunda savaşmayı hatırlatan gençler varmış hala şu yeryüzünde. Elhamdülillah; paramız, ekonomimiz, rahatımız, konforumuz zarar görür diyen Müslümanlara rağmen hala Mescid-i Aksa'yı düşünen ve onun özgürleşmesi için savaşan Müslümanlar var şu yeryüzünde." dedi.

Güçlü, "Elhamdülillah. Elhamdülillah; 'biz; bir avuç toprak parçasında, bir avuç insanız, küfrün devasa orduları karşısında ne yapabiliriz' demeden şehadet arzusu ile savaşan gençler varmış bu dünyada. Elhamdülillah. Elhamdülillah ki; israilin ablukası altında dünya Müslümanlarının konformizm hastalığı kendilerine bulaşmamış bir avuç genç bize yeniden muvahhit ve mücahit olmayı öğretiyor. Elhamdülillah. Elhamdülillah; hala sevdiklerini toprağa verirken 'elhamdülillah' diyerek, 'şahit ol ya rab' diyerek cihada koşan Müslümanlar varmış şu dünyada. Elhamdülillah. Elhamdülillah ki, bizi dirilten, bizi kendimize getiren bize yeniden küfre karşı başkaldırmayı, yılmamayı, ümitsizliğe düşmemeyi öğreten Müslümanlar varmış şu fani dünyada." ifadelerine yer verdi.

Son olarak Güçlü, "Kardeşlerim. bizden öncekilerin toprak olup gittiği şu dünyadan bir gün bizler de gideceğiz. Şu ten gömleğini giydiğimiz gibi çıkartarak dünyayı terk edeceğiz. Fakat geride bıraktığımız şahitliklerimiz olacak. Savaş yeniden başladı. Çatışmalar yeniden başladı. Kardeşlerimizin, çocukların başına bombalar yeniden yağmaya başladı. ABD, Fransız, Alman askerleri üniformalarında 'devletlerini temsil eden ibarelerle' savaşmaktan çekinmiyorlar. Fakat Gazzeliler tek başına savaşıyor. Bu yüzden gelin bu zulmü unutmayalım. Bu yüzden gelin bu katliama alışmayalım. Gelin bu cinayetlere hep birlikte ses çıkartalım. Evimizde, işimizde, sosyal medyamızda, hayatımızın her alanında gündemimizin başköşesinde yer ver verelim. Unutmayalım. Eğer Müslüman kardeşimizi unutursak, o büyük günde biz de 'unutulur gideriz.' "diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Yapılan basın açıklamasının ardından Yedi Hilal Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Üstün Hoca tarafından yapılan dua ile program son buldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir