• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Kadın, çocuk demeden Filistin halkına yönelik vahşi katliam ve soykırımlarını sürdüren siyonistlere yönelik tepki tüm dünyada olduğu gibi Batman'da da yükseliyor.

Filistin konusunda duyarlılığı artan halk, işgal rejimi yanlısı firmaların ürünlerini boykot ediyor. 

Halktaki boykot duyarlılığının takdire şayan olduğunu belirten Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, esnafa çağrıda bulunarak bu duyarlılığa katkı sağlamalarını istedi.

Market ve iş yerlerinde yerli ürünlerin satışına ağırlık verilmesini talep eden Çiftçi, esnafın cazip fiyatlarla halkı yerli ürünlere teşvik için üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeleri gerektiğini söyledi. 

"Esnaftan isteğimiz yerli malı ürünler satmalarıdır"

Toptancı ve esnafın yerli ürün konusunda hassas davranmasını isteyen Çiftçi, "Esnafımızdan isteğimiz yerli malı ürünleri satmalarıdır. Tabi ilk önce toptancılarımız bunu tedarik edecek. Toptancılarımız, perakendecilere uygun fiyata kampanyalar yapacak ki raflarına yerli malı koysunlar. Böyle olursa vatandaşlarımız yerli malı alırlar. İsrailin yaptığı vahşetten dolayı halkımızda israilin mallarına yönelik tepki oluştu." dedi.

"Vatandaşlar alternatif ürün bulabilmelidir"

Yerli ürünlerin tüketilmesi konusunda halka yardımcı olunması çağrısını yineleyen Çiftçi, "Vatandaşlarımız israilin mallarına karşı alternatif ürünler bulabilmelidir. Esnafımız bu konuda duyarlılık gösterirse çok güzel bir sonuç olacak. Esnafımızdan isteğimiz raflarını yerli mallarla doldursunlar. Fiyatlar konusunda da çok dikkatli olmak gerekir. Yerli ürünlerin fiyatları da makul tutulmalıdır. İsrail vahşetine tepki olarak halkta yerli mala yönelmede bir duyarlılık oluşmuş. Bu duyarlılığı devam ettirmemiz lazım. Vatandaşlara yerli mallarla alternatif ürün sunmazsak bu uzun sürmez. Boykot devam etmelidir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)