• DOLAR 32.93
  • EURO 35.235
  • ALTIN 2444.169
  • ...
Vatandaşlar ulaşımı olmayan ilçe sağlık binasından şikâyetçi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaklaşık 3 sene önce ilçe merkezine uzak bir konuma taşınan Patnos İlçe Sağlık Müdürlüğü Binasına ulaşım olmadığından gidip gelmede zorluk yaşayan vatandaşlar, binanın bir an önce ilçe merkezine yakın bir yere taşınması veya ulaşım sağlanması gerektiğini belirtti.

Yaşlı vatandaşların gidip gelme noktasında zorlandığını dile getiren vatandaşlar, ulaşım konusunda da zorlandıklarını, imkânı olanların özel araçlarla gelebildiğini ama imkânı olmayanların ulaşım noktasında zorluk çektiklerini söyledi.

Herhangi bir servis veya toplu ulaşım aracı olmadığından, gelmek isteyenlerin taksi tutmak zorunda kaldıklarını ve taksi ücretinin de kendilerini zorladığına dikkat çeken vatandaşlar, yetkililere çözüm için seslendi.

Vatandaşlar için mağduriyet oluşturan İlçe Sağlık Müdürlüğü binası hususundaki mağduriyetin giderilmesi için yetkililere çağrıda bulunan HÜDA PAR Patnos İlçe Başkanı Osman Acar, "İlçe Sağlık Müdürlüğü binasını bir mahallemizin sonuna getirmişler. Halk bu noktada şikâyetçidir. Mesafe çok uzak, buranın bir an önce şehir merkezine taşınması lazım. Ben esnaflık yapıyorum, vatandaşlar bazen gelip adres soruyorlar, burası da tenha bir yer olduğundan tarif de edemiyoruz, düzgün bir ulaşımı da yok, otobüs de yok, vatandaşlar mecburen özel araç kiralayıp geliyorlar. Halkımız bu konuda çok şikâyetçi, yetkililerin bir an önce buna bir çözüm üretmeleri gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Yaşlı anne babasının buraya gelmekte zorluk çektiğini dile getiren Mahsum Acar, "İlçe sağlık binamız mahallenin sonuna getirilmiş, bizler bu konuda kesinlikle şikâyetçiyiz. Bir an önce ilçe merkezine getirilmesini istiyoruz. Yıllın 10 ayı dışarıda çalışıyoruz, 2 ayı buraya geliyoruz, o iki ayda da burada perişan oluyoruz, mağdur oluyoruz. Anne babamız yaşlıdır, buraya gelmekte zorluk çekiyorlar, bu konuda çok mağduruz, ilçe sağlık müdürlüğümüzün çarşıya gelmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

İlçe merkezine uzak bir noktaya görülen ilçe sağlık binasını bulmakta zorluk çektiklerini belirten bir diğer vatandaş Emin Özer ise, "İlçe sağlık müdürlüğümüzü getirmişler dağ başına, Patnos’un yolları zaten bozuk, servisi de yok, vatandaşlar kendi imkânlarıyla gelmeye çalışıyor. Biz burayı bulmakta da zorluk çekiyoruz. Buraya gelince bazı vatandaşlar kayboluyor, yolu bulamıyor, görüyorsunuz dağ başına getirmişler, bu şekilde olmuyor, mağdur oluyoruz. Buranın acilen ilçe merkezine getirilmesi gerekiyor."  ifadelerine yer verdi.

Herkesin rahat bir şekilde faydalanabilmesi için sağlık binasının ilçe merkezine yakın bir yere taşınması gerektiğini belirleten Zeki İleri, "Bu binanın burada olmasının, buraya getirilmesinin bir anlamı yok. İlçe merkezine getirilsin herkes rahat bir şekilde faydalansın, biz bu konuda şikâyetçiyiz.  Ben taksiciyim bunları söylerken kendi ekmeğimle oynuyorum ama gerçekten şikâyet edilecek bir konu ve bundan şikâyetçiyiz. Yaşlısı var gelemeyeni var, herhangi bir servisi de yok, çarşıya getirilirse daha iyi olur." dedi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir