• DOLAR 32.383
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2405.099
  • ...
Bursa'da etkili olan lodos ve selin yaraları sarılmaya çalışılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kent merkezinde olduğu kadar, ilçelerde de dereler taştı ve duvarlar yıkıldı.

Mudanya ilçesi Tirilye Mahallesi’nde lodos sebebiyle kırılan ağaç dallarının dere yatağını kapatması sonucu sular taştı.

Dere yatağından yağmur sularıyla birlikte gelen çamur dükkanların içerisine dolarken vatandaşlar ve ekipler, temizlemek için uzun uğraşlar verdi.

Bursa'nın Mudanya ilçesi Tirilye Mahallesi'nde gece etkili olan kuvvetli sağanak nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı, birçok araç sürüklenerek hasar gördü. Mahallede ve sahil şeridinde su, çamur ve taş birikintileri oluştu. Sahildeki kafe ve dükkanların masa ve sandalyeleri zarar gördü

500'ü aşkın personel ve 200'e yakın araçla, bölgede adeta seferberlik başlatıldı. Sel sularının taşıdığı çamurlarla kaplanan yollar iş makineleriyle temizlenirken, ev ve iş yerlerini basan sular da ekipler tarafından tahliye ediliyor.

Kent merkezinde ise ekipler gün boyu devrilen ağaçlar toplayıp çevre düzenlemesini yaptılar.

"Sel felaketi sonrası Bursa Valisi bilançoyu açıkladı"

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş yaptığı açıklamada 40 ev ile iş yerinin hasar aldığını ve mahsur kalan 16 kişinin kurtarıldığını belirterek, "Şu an temizlik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gece saat 01.00’den sonra şiddetli bir şekilde yağmur yağmaya başladı. Metrekareye yaklaşık 55 kilogram civarında yağış oldu. Burada Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ, ilçe belediyeleri ve AFAD’ın kurtarma ekipleri teyakkuz halinde. Gece saatlerinde Kaymakam’ımız olay yerindeydi. Hasar tespit çalışmaları sürüyor. İnanıyorum ki öğlene kadar çalışmalar bitecek. Önceliğimiz, bu sel felaketinin neden kaynaklı olduğu. Bunun tespit çalışmaları sürüyor. Tespitini yaptıktan sonra gereğini yapacağız. 40 vatandaşımızın ev ve iş yeri zarar gördü. 20 araç hasar aldı. 16 vatandaşımız da mahsur kalmıştı, onları da kurtardık. 1 vatandaşımız hafif yaralandı. Ketendere köyünde de bir yıkım oldu. Çok şükür can kaybı yok. Tüm Bursa’ya geçmiş olsun." diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir