• DOLAR 32.288
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2401.447
  • ...
İstanbul Kurban Bayramına hazırlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- İstanbul İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kurban Bayramı Dönemi Çalışmalarını konu alan bir toplantı gerçekleştirdi. İl Özel İdaresi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantının ana konusu İstanbul'da yaşayanların Kurban Bayramında kurbanlık hayvanlarını sağlıklı bir şekilde temin etmeleri, hijyen kurallarına uygun şekilde kestirmeleri ve kesimlerde hayvanların daha az acı çekmelerini sağlamak oldu.

Konuyla ilgili konuşma yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kasım Piral, vatandaşların keseceği kurbanları çevrenin, insanların ve hayvanların sağlığına ve refahına zarar vermeyecek şekilde yerleşim merkezlerinin dışına doğru taşımaya çalıştıklarını, bunun için bir çok noktada çalışmalar başlattıklarını dile getirdi.

Tarım ve Köy İşleri Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil ise, Avrupa yakasından Asya'ya hayvan geçiş yasağının olmadığını, sadece virüslü hayvanların iki yaka arasında geçişinin engellenmesi için kısıtlamalar getirdiklerini vurguladı. Ayrıca hayvan yetiştiricilerinin tamamına illerde yapılan çeşitli toplantılarla ulaştıklarını da söyleyen Pakdil, "Sadece bizim çalışmalarımız olumsuzlukları engellemeye yeterli değil. Vatandaşlarımızın da belediyeler ile ortaklaşa belirlediğimiz kurban kesim alanları dışında kurban kesmemelerini temenni ediyoruz. Bu uygulamalarımız sadece İstanbul halkı değil, tüm ülke halkımız içindir" diyerek sözlerini noktaladı.

Toplantı, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Piral'ın konuşmasıyla noktalandı. Kurbanların sağlıksız ortamlarda kesilmesinin engellenmesinde en önemli etkenin bu ortamlarda kesim yapanlara karşı kararlılıkla durulmasının olduğunu dile getiren Piral, Anadolu yakasında, Çamlıca ve Kavacık gişelerinde yakalanan kaçak kurbanların rakamlarını da verdi. Geçen yıl bine yakın hayvanın yakalanıp geldiği yere geri yollandığını da ifade etti. Avrupa yakasında ise bine yakın büyükbaş ve bine yakın küçükbaş hayvanın yakalanıp zorunlu kesime tabi tutulduğunu dile getirdi. Piral, son olarak bu yılda yine bayram süresince 24 saat uzman ekiplerle denetlemeler yapacaklarını söyledi. (Cihat Sönmez-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir