• DOLAR 34.268
  • EURO 37.479
  • ALTIN 2904.038
  • ...
`Böcek Skandalı`nda 7 Kişiye Gözaltı Kararı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın çalışma odasında böcek bulunmasının ardından, bir dinleme skandalı da Başbakanlık`a bağlı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB)`nda yaşandı.

Dinleme skandalıyla ilgili soruşturmayı, 28 Şubat ve Kozmik Oda soruşturmalarını da yürüten Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili yürütüyor.

Böceğin bulunmasının ardından Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, cihazla ilgili geniş kapsamlı bir çalışma yaptı. Önce cihazın hangi tarihler arasında kayıt yaptığına bakıldı. Ardından kurumda bulunan bütün kamera görüntüleri incelendi.

Yapılan tespitlerde makam odasına cihazın yerleştirildiği tarihte makama son olarak Fatma A. ile Azime D. isimli iki kadının girdiği belirlendi.

Kurumun birçok işini yapan iki kadının, üst düzey bürokratların güvenini sağlamak için kendilerini AK Parti teşkilat üyesi gibi gösterdikleri tespit edildi. İsimlerin belirlenmesinin hemen ardından emniyet birimleri, Fatma A. ile Azime D.`yi teknik ve fiziki olarak takibe alarak, kim ya da kimler adına çalıştığının tespiti konusunda çalışma başlatıldı.

Bir süre sonra iki kadının da aralarında bulunduğu 7 kişi hakkında operasyon kararı alındı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir