• DOLAR 34.196
  • EURO 37.538
  • ALTIN 2891.131
  • ...
İmralı`dan Talimatı alan BDP`liler Kandil Yolunda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İmralı görüşmesinin ardından BDP`de sınırötesi trafik hızlandı. Öcalan, kendisini ziyaret eden BDP`ye, Kandil`e ulaştırılmak üzere `diyalogdan müzakereye geçiş süreci` olarak tanımladığı `yeni formatı` anlattığı mektuptan söz etmiş, mektubu resmi heyete verdiği öğrenilmişti.

Görüşmenin ardındanilk olarak BDP Eşbaşkanı Demirtaş, Brüksel`e giderek, örgütün Avrupa kanadı olan Kongre Gel yöneticileriyle bir araya geldi. Burada, Öcalan`ın mesajları masaya yatırıldı.

Radikal`in haberine göre Demirtaş, Türkiye`ye dönmesinin ardından bugün BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Kuzey Irak`a gidecek. BDP`lilerin programda bir değişiklik olmaması halinde yarın Kandil`e ulaşarak KCK yönetimi ile bir araya gelmesi bekleniyor.

BDP`lilerin Kandil`de KCK yöneticileriyle görüşecekleri başlıklar da netleşmeye başladı. KCK`nın geri çekilmeyi durdurmasının ardından, İmralı`da yapılan görüşmede Öcalan`ın, siyaset kanallarının açılmasına yönelik değerlendirmeler yaparak, Kandil`e siyaset yolunun açılması için düzenleme yapılmasını istediği kamuoyuna yansımıştı. Öcalan`ın Kandil`in yeni süreçte stratejik bir konuma gelmesini istediği öğrenildi. Kandil`de yapılacak görüşmede, çözümde daha stratejik bir yere gelmek için örgüt yöneticilerinin siyaset yapabilmelerinin koşullarının masaya yatırılacağı öğrenildi. Bu plan için Öcalan`ın Terörle Mücadele Yasası ve Türk Ceza Kanunu`nda değişiklikler önerdiği öğrenildi.

Kandil`de masaya yatırılacak bir başka konu ise Öcalan`ın mektubunda yer verdiği çözüme ilişkin yeni üç temel başlık. Üç ana başlığın "Terörle Mücadele Kanunu ve Türk Ceza Kanunu`nda değişiklikler", "Daha önce açıklanan 8 komisyonun kurulması" ve son olarak `pratikleşme` olduğu belirtiliyor.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir