• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Niğde'de eğitimini tamamlayan 151 hafıza icazetleri verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen icazet töreni Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda, İbrahim Baloğlu Erkek Yatılı Kur'an Kursu tasavvuf musikisi hafızlar korusu tarafından ilahiler seslendirildi.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Osman Ayas, hafızlığın önemine dikkat çekerek, eğitimini tamamlayan hafızları tebrik etti.

İcazet programında konuşan Niğde Valisi Cahit Çelik, icazetlerini alan hafızları tebrik ederek, "Hafızlığın en mükemmel timsali olan Peygamber Efendimiz ve sahabe, Kur'an-ı sadece hıfz etmekle kalmamış, bizatihi hayatlarında da tatbik etmişlerdir. Hafızlık, Kur'an'ın manasını ve hükümlerini kalplere işlemekten, onu yaşamaktan, yaşatmaktan ve bu suretle hayata hakim kılmaktan geçmektedir. İcazetlerini alacak hafız kardeşlerimiz de bu istikamette hayatlarını sürdürecek ve etraflarına ışık saçacaklardır." dedi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen de hafızların Kur'an'a hizmet yolunda önemli bir adım attığını dile getirdi. 

Kur'an-ı Kerim'in insanları uyarmak ve onu yaşamak için indirildiğine vurgu yapan İşliyen, "Öyle bir kitabımız var ki konuşmanın ölçüsünden yürümenin ölçüsüne, alışveriş prensiplerinden miras taksimine, eve girdiğin zaman evde bize kapıyı açan eşimize ya da çocuklarımıza ne söyleyeceğimizi belirleyen hükümlere kadar hayatın her anına ve alanına dair prensipler koyuyor, emirler veriyor, yasaklar koyuyor, düzenlemeler yapıyor. Dolayısıyla Kur'an-ı ezberlemek, Kur'an yolunda bir adım atmaktır. Arkası anlamakla, yaşamakla gelecektir. Kur'an-ı Kerim'e yapılan her katkı, okumak, anlamak, yaşamak, ezberlemek, öğretmek, öğrenmek, imkan hazırlamak, kitap almak, Kur'an hediye etmek, bütün bu hizmetleri yapanlara dua etmek, destek olmak, Allah o insanın derecesini yükseltir."

Konuşmaların ardından öğrencilere hafızlık icazet belgeleri takdim edilerek, çeşitli hediyeler verildi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir