• DOLAR 34.2
  • EURO 37.511
  • ALTIN 2885.68
  • ...
Manisa'da çöp konteynırlarına doğal görünüm
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Çöp konteynırlarının oluşturduğu görüntü kirliliğinin önüne geçebilmek amacıyla yeni bir çalışma başlatan Manisa Belediyesi, çöp konteynırlarını çim görünümlü malzemeyle kapladı. Yanmaya karşı korumalı, estetik görünümlü ve kötü kokuların çevreye yayılmasını önleyen malzemeyle kaplanan çöp konteynırları, vatandaşlar tarafından da beğeni topladı.

 

Manisa Belediyesince çevre temizliğini ön plana çıkarmak amacıyla konteynırların çim görünümünde, yanmaya karşı korumalı bir malzeme ile kaplandığını ifade eden Temizlik İşleri Müdürü Haşim Elmalı, "Bu sayede hem kötü kokuların etrafa yayılması önlenirken, çevreye duyarlı estetik bir görüntü de oluşturulmuş oldu" dedi.

 

İlk etapta Manisa merkezde 40 adet çöp konteynırını bu şekilde kapladıklarını ve koruma altına aldıklarını ifade eden Elmalı, "Çöp konteynırları, Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'ün de talimatları doğrultusunda, üzerinde çim görünümü bir malzeme bulunan yanmaz, güneş ışınlarına karşı korumalı ve dört mevsim yeşil rengini muhafaza eden bir malzeme ile koruma altına alındı. Bu çalışmamızı ilk etapta merkezde başlattık, 40 adet konteynır çim görünümlü malzemeyle kaplandı. Bunun üzerine halkımızdan olumlu tepkiler geldi. Bunun için yakın zamanda Manisa genelinde, bütün çöp konteynırlarımızı bu şekilde kaplama yapacağız" diye konuştu. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir