• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Araştırmacı Yazar Gezer: Bugün Filistin'deki iman Zübeyir imanıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Peygamber Sevdalıları Derneği, Rehber Öğrenci Topluluğu ve İdeal Gençlik Hanım Topluluğu tarafından "Kasım Ayı Sahabe Ayı" münasebetiyle düzenlenen program, Mardin Artuklu Üniversitesi AKM salonunda gerçekleştirildi.

Sunuculuğunu İbrahim Özçelik'in yaptığı ve Hafız Muhammed Ali Ural'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa konuşmacı olarak Araştırmacı Yazar Zekeriya Gezer iştirak etti.

"Aşkı büyük olanların mutlaka sıkıntılı bir imtihandan geçirileceğini biliyoruz"

Hz. Zübeyir bin Avvam'ın hayatında zorluklarla karşılaşmasının Allah'ın bir düsturu olduğunu söyleyen Gezer, "İsimler önemli değil, tarih kişileri yazmaz kişilikleri yazar. Zübeyir bir kişiliktir. Zübeyir bütün asırlara hitab eden bir kişiliktir. Bugün Filistin'deki iman Zübeyir imanıdır. Yenemedikleri iman budur ki uzaklardan saldırıyorlar. Yüz yüze çarpışmaktan korkan bu zalim güruh, müminlerle yüzleşmekten çekinen bu alçak güruh, uzaktan müminlerin imanını imtihana tabi tutmaktadır. Aşkı büyük olanların mutlaka sıkıntılı bir imtihandan geçirileceğini biliyoruz. Sevgili peygamberlerini imtihandan geçiren yüce Allah bizi es geçmeyecektir. Hazreti İbrahim (Aleyhisselam) gibi ateşin bağrına yürüyenlere ateşin içindeki buzu gösterir Allah. Allah kullarını yükseltmeden, aşağılarla karanlıklarla imtihan eder. Önemli olan Allah'a teslim olmaktır. Zübeyir'de böyle teslim olmuştu." dedi.

"Tarih boyunca yahudiler, Müslümanların acizliğini ve çaresizliğini hep çıkar olarak kullanmak istemişlerdir"

Araştırmacı Zekeriya Gezer

Yahudilerin gücünü ve aymazlığını Müslümanlar'ın acizliğinden aldığını ifade eden Gezer şunları söyledi:

"Haşa Allah güçsüz olduğu için müminleri böyle imttihanlardan geçirip bırakmıyor, Allah güçlü olduğu için bırakıyor ki yalancılarla sadıklar ayrılsın diye. Dünyevi hesap yapanlarla uhrevi hesap yapanlar ayrılsın diye. Allah kulunun imtihanını görmek isteyecektir. Can mı? Allah'ın değil mi? neye üzülüyorsun? Allah Resulü'nün (Sallallahu Aleyhi Vesellem) güzide kardeşi ve dostudur. Yanından ayırmaz, O'nun kişiliğini oluşturmak için ve geleceğe miras bırakmak için yanından ayırmaz. Her savaşta vardır. Tarih boyunca zillete bürünmüş olan bu kirli canavar zihniyetli yahudiler, Müslümanların acizliğini ve çaresizliğini hep çıkar olarak kullanmak istemişlerdir. Onlar bizim zaaflarımızı kendi gelecekleri için mazeret kabul ederler. Bugün Ebu Ubeyde'leri besleyen cihad ruhunun arkasında Hz. Zübeyir'leri yetiştiren Hz. Safiye anneler gibi anneler vardır."

Konuşmanın ardından Hz. Zübeyir bin Avvam hakkında okunan şiir ile devam eden program, Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdikleri ilahilerle devam etti.

Program Molla Abdurrahim Özgün'ün okuduğu dua ile sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir