• DOLAR 34.246
  • EURO 37.617
  • ALTIN 2871.915
  • ...
Malatya'da pedallar temiz çevre için çevrilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MALATYA - "Temiz Hava-Senin Hareketin" sloganıyla Malatya'da kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında bisiklet turu düzenlenecek.

 

Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, 1999'dan bu yana 16-22 Eylül tarihleri arasında Avrupa ülkelerinin birçok şehrinde, 2002 yılından bu yana ise Türkiye'de kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası'nın bu yıl Malatya'da "Temiz Hava-Senin Hareketin" teması kapsamında kutlanacağı bildirildi.

 

"Temiz Hava-Senin Hareketin" sloganı çerçevesinde bisiklet turu düzenleneceği belirtilen açıklamada, "Düzenlenecek olan tur 22 Eylül 2013 Pazar günü saat 14.00'de Çevre Yolu Fatih Lisesi önünde başlayıp Mişmiş Park Fuar girişinde son bulacaktır. Bisiklet turuna tüm halkımız davetlidir. Katılmak isteyenleri bisikletleri ile beraber Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bekliyoruz." denildi.

 

Açıklamada, "Bu tema kapsamında aktivitelerin gerçekleştirilmesi için geniş yaya alanları oluşturulması, uygulama günü için yeterli alternatif toplu ulaşım kapasitelerinin sağlanması, yeterli bisiklet yollarının oluşturulması önemli olup; yapılacak aktivitenin amacı Kentsel yaşam kalitesinin iyileştirilmesi açısından büyük önem taşıdığı bilinen, trafikten kaynaklanan hava kirliliğinin azaltılmasının sağlanabilmesi için hava kirliliğinin, araç park probleminin, motorlu araçlardan kaynaklanan trafiğin, gürültünün ve trafik stresinin azaltılması ve aynı zamanda fiziksel hareketliliğin artırılması amaçlanmaktadır." ifadeleri kullanıldı. (Enis Ağırbaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir