• DOLAR 34.228
  • EURO 37.474
  • ALTIN 2869.587
  • ...
Kıyı Ege'de kuvvetli yağış uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Ege Bölgesinin bu akşam saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

 

Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, akşam saatlerinden sonra kuvvetlenerek, özellikle gece saatlerinde, kıyı ilçeleri başta olmak üzere İzmir ve Aydın il geneli, Manisa'nın merkez ve Soma ilçesi ile Balıkesir'in Ayvalık, Edremit, Gömeç ve Burhaniye ilçeleri ve Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde kuvvetli olması (20-50 kg/metrekare) bekleniyor. Kuvvetli yağışla birlikte rüzgarın da güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın sabah saatlerinden itibaren kuvvetini yitirip aralıklarla kısa süreli ve yerel olarak görüleceği ve Çarşamba gününden itibaren bölgeyi terk edeceği tahmin edilmektedir.

 

Yağışların neden olabileceği ani sel, yerel su baskını, yağış anında ani kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalara karşı tedbirli ve dikkatli olunması istendi. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir