• DOLAR 34.211
  • EURO 37.559
  • ALTIN 2890.154
  • ...
Yazar Deveci: Zulme engel olabilmek için boykot ediyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yazar Murat Deveci, Gazze'de yaşanan duruma sadece Müslümanların değil, tüm dünyadaki insanların hassasiyet göstermesi gerektiğini söyleyerek yapılan soykırımı kınadı.

Deveci, gayrimüslim ülkelerin liderlerinin soykırıma karşı tepki gösterdiğini ama Müslüman ülkelerin liderlerin tepki göstermemesine üzüldüğünü belirterek, İslam ülkelerini birlik olmaya davet etti.

"Siyonistlerin ürünlerini boykot ediyoruz"

Yazar Murat Deveci

İLKHA'ya konuşan Deveci, "Bir insan olarak siyonistlerin yaptığı soykırımı kınıyorum. Müslümanlar olarak orada çocukların ölmesini çaresizce izliyoruz ve elimizden bir şey gelmiyor. Yapabildiğimiz şeyleri yapıyoruz. Siyonistlerin ürünlerini boykot ediyoruz. Oradaki zulme engel olabilmek için oraya gidemiyoruz, savaşamıyoruz ama biz de insanlara anlatarak boykot etmeye çalışıyoruz. Bu iş sadece Müslümanların işi değil, tüm dünyadaki insanların bu konuya hassasiyet göstermesi lazım. Kundağındaki çocuklar kanlar içerisinde, anlatılacak gibi değil, söylemeye kelimeler yetmiyor." dedi.

"Siyonistlerin ürünlerini boykot edip onları kınayacağız"

Bütün dünyanın ayağa kalkıp bu yaşanan katliama bir dur demesi gerektiğini vurgulayan Deveci, şöyle devam etti:

"Müslüman olmayan ülkelerin liderleri soykırıma karşı tepki gösterdiler ama Müslüman ülkelerin liderleri tepki göstermediler, biz ona üzülüyoruz. Siyonistlerin ürünlerini boykot edip onları kınayacağız, yapacağımız şey budur, elimizden gelen budur. Müslüman bir toplum olarak yapılanlar yeterli değil. İslam ülkeleri olarak birlik olmuş olsak, bu yaşananlar başımıza gelmezdi. Yapılan katliamları izleyemiyoruz, artık bünyemiz de kaldırmıyor, bunun durması için bütün dünyanın ayağa kalkıp bunun karşısında durması lazım. Müslüman ülkelerinde birlik olmadığı için durum buraya kadar geldi, zaten birlik olsaydık bu duruma gelmezdik. Bütün dünyanın ayağa kalkıp bu yapılan katliama bir dur demesi lazım. Dünya Müslümanları olarak, bir avuç olan bir topluluğa karşı mücadele edemiyoruz. İslam ülkeleri, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan gibi ülkelerin liderleri kınamıyorlar ve işlerine karışmayın diyorlar. Karışmayın diye bir şey mi var? Katliam yapılıyor orada. Gayrimüslim ülkelerde bile insanlar sokaklara dökülmeye başladı. İslam ülkelerinin ve Müslümanların yaptıkları yeterli değil. Boykot yapıyoruz, programlar ve mitingler yapılıyor ama bir süre sonra o ürünleri tekrar almaya devam ediyoruz."

"Müslüman ülkelerin kendi üzerine düşenleri yapması gerekiyor"

Müslüman ülkelerin kendi üzerine düşenleri yapması gerektiğini aktaran Deveci, "Bu kadar Müslüman varken, 9 milyon nüfusu olan bir ülkeye karşı olamamamız ve bazı İslam ülkelerinin kınayamamasının tek sebebi var, gerçek manada iman etmiş olmamamız. Gerçek manada iman etmiş olsaydık, kendim dahil oradaki soykırıma karşı aç susuz kalırdık ve Müslümanlar olarak ayaklanırdık ve ABD bile dahil olsaydı bu iş biterdi ama gerçek Müslüman olmadığımız için gerçek manada Müslümanlığı yaşamadığımız için bunlar geliyor başımıza. Müslüman ülkelerin kendi üzerine düşenleri yapması gerekiyor, ticari ilişkiler ve ambargolar yapılacak, anlaşmalar bitirilecek. Siyonistler nasıl Filistin'e suyu ve elektriği kesip bombaladılar, Müslüman ülkeler de onlarla olan ticari anlaşmaları kesecekler. ABD'ye karşı da aynı tavrı almaları gerekiyor Müslüman ülkelerin. Bunlar yapıldıktan sonra her şey yerine oturur zaten." şeklinde konuştu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir