• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Serbest bırakılan Filistinli anlattı: Dayak, hakaret, tecrit
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinde yaşayan ve 2 yıldır siyonist rejim hapishanesinde bulunan Attaf Ceradat, serbest bırakıldıktan sonra konuştu.

Siyonist rejimin Gazze'ye saldırılarının başladığı 7 Ekim'den sonra Filistinli kadın esirlerin ciddi şekilde dövüldüğünü ve aşağılandığını söyleyen Ceradat, siyonist yetkililerin morallerini bozmaya çalıştığını ancak bunu başaramadığını dile getirdi.

Ceradat, "7 Ekim'den sonra kadın esirler tecrit altına alındı. Ben de vücudumda iz kalana kadar dövüldüm. Hakaretlere uğradık, yataksız, battaniyesiz bırakıldık." dedi.

Filistinli kadın, siyonist rejim hapishanelerindeki şartların çok kötü olduğunu, tutsakların odalarından hemen her şeyin çıkarıldığını aktardı.

İki oğlu halen siyonist rejim hapishanesinde bulunan 50 yaşındaki Ceradat, şöyle konuştu:

"Sanki bir rüyada yaşıyorum. İki yıllık zorlu esirliğin ardından bugün özgürüm. İşgale rağmen, direnişin iradesiyle hapishanenin kapısını kırdık."

Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin kanı ve yıkılan evlere mal olan bu özgürlüğün bedelinin ne derece yüksek olduğunu çok iyi bildiklerini aktaran Ceradat, şu ifadeleri kullandı:

"Onlar için başımı dik tutuyorum ve Allah'ın izniyle, yakında tüm esirlerin hapishanelerden serbest bırakıldığını göreceğimiz gün de gelecek."

Bu haberler de ilginizi çekebilir