• DOLAR 34.261
  • EURO 37.658
  • ALTIN 2878.809
  • ...
D.Ü. Tıp Fakültesi ders başı yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Başhekimlik konferans salonunda öğrencilere ilk dersini veren Ruh sağlığı Anabilim Dalı Öğretim üyesi Doç Doktor Yasin Bez, "Hekimliğin ilk günündesiniz diyebiliriz. İlk günde elinize iğne ve teleskop verecek değiliz. İlk hafta okulunuzu, hocalarınızı ve arkadaşlarınızı tanıyacaksınız. Ondan sonrada dersler başlayacak. 47 yıllık tecrübeye sahip bir okulu tercih etmişsiniz. Bu sizin avantajınızadır. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tecrübe ve dinamizm vardır. 6 yılı tecrübeli hocalarla geçireceksiniz." dedi.

 

Tıp'ta gereksiz bilgiler yoktur

Bez, "Liselerde gereksiz bilgiler olabilir, ancak Tıp Fakültesinde göreceğiniz, öğreneceğiniz her bilgi gerekli bilgilerdir. Hep birlikte bu mesleği icra edeceğiz. Tıp Fakültesine başlayan öğrenciler çoğunlukla bitiriyor. Bu 6 yılık eğitim size uzun gelebilir. Yapacağınız tek şey sebat etmektir. 6 yıllık eğitim ve öğretim döneminden sonra sizleri bekleyen en önemli sınavlardan biride TÜS sınavıdır. Yeri geldiğinde hocalarınız bu konuda size püf noktalarını ders arasında verir." ifadelerini kullandı.

 

Fakültenin Tarihsel Gelişimini anlattı

Hekimlik mesleğinin yüzyıllardan beri süregelen ayrıcalıklı bir meslek olduğunu belirten Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Recep Işık, neredeyse yarım asrı aşan tarihe sahip olan Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinin tarihsel gelişimini anlattı.

 

Daha sonra Tıp Fakültesi Dekanı Profesör Doktor M. Fuat Gürkan öğrencilere önlük giydirdi. (Ayetullah Turgut - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir