• DOLAR 32.99
  • EURO 35.367
  • ALTIN 2455.967
  • ...
İşgal medyası: israil gemisi Yemen açıklarında alıkonuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İbranice " Srugim " internet sitesi, İngiliz Deniz Taşımacılığı ve Ticaret Örgütü'nün bugün, Aden Körfezi'nde Yemen yakınlarındaki bir kargo gemisine şüpheli saldırı gerçekleştiğini aktardı.

Site, ayrıca örgütün yayınladıkları mesajda bölgedeki gemilere dikkatli olmaları çağrısında bulunduğunu bildirdi.

Buna karşılık Amerikalı bir askeri yetkili, daha önce bir deniz güvenlik şirketi tarafından bildirilen bilgileri doğrulayarak, "Bugün Aden Körfezi'nde Central Park gemisini bilinmeyen silahlı kişilerin ele geçirdiğine dair belirtiler var" açıklamasını yaptı.

Deniz güvenlik şirketi Embry, saldırıya uğrayan geminin "İsrail şirketine bağlı" bir İngiliz petrol tankeri olduğunu bildirdi.

Şirket, siyonist milyarder Eyal Ofer'in "Zodiac Maritime" şirketi aracılığıyla sahibi olduğu "Central Park" gemisinin Aden Körfezi'nde alıkonulduğunu  ve geminin Liberya bayrağı taşıdığını belirtti.

Ayrıca ABD'nin olaydan haberdar olduğunu ve gemilerden bölgeden uzak durmalarını istediği ifade edildi.

Bu arada İbrani gazetesi Yedioth Ahronoth, siyonist rejimin sahibi olduğu Zodiac şirketinin, "Yemen açıklarında kaçırılan gemimiz fosforik asit sevkiyatı taşıyordu." açıklamasını paylaştı.

Geminin alıkonulmasını henüz üstlenen olmadı Ensarullah'tan şüphe ediliyor.

Yemen'deki Ensarullah, Gazze'deki direnişe destek kapsamında işgalci rejime ait veya bağlantılı gemileri hedef alacaklarını açıklamış, bir gemiyi de alıkoymuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir