• DOLAR 34.239
  • EURO 37.68
  • ALTIN 2919.399
  • ...
Kur`an`a hizmet şereftir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Erciş Tenzile Ana Ortaokulu Bahçesinde düzenlenen programa Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, İlçe Müftüsü Ziya Albayrak, Evrensel Hafızlar Derneği Erciş Şube Başkanı Mehmet Arif Taşdemir. Anadolu Gençlik Derneği Van Şube Başkan Yardımcısı Ömer Gündüz, Sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve ilçe halkı katıldı.
Program bölge birincileri hafızları tarafından okunan Kur`an tilaveti ile başladı. Hafızlar tarafından okunan Kur`an-ı Kerim katılımcılara duygulu dakikalar yaşattı.

Kur`an`a hizmet şereftir
Programın açılış konuşması yapan Evrensel Hafızlar Derneği Erciş Şube başkanı Mehmet Arif Taşdemir: Ümmetin en şereflileri Kur`an-ı ezberleyenlerdir,Hadisini hatırlatan Taşdemir, "Kur`an`a hizmet şereftir Bu anlayışıyla yola çıktıklarını, derneklerinin amacının farzı kifaye olan hafızlığın teşvik edilmesini, Kur`an-ı Kerimi öğrenen, öğreten muhtevasına vakıf olmaya çalışan ve bu uğurda hizmet verenlere her türlü katkıda bulunmak, bu amaçla faaliyet gösteren kişi kurum ve kuruluşların sorunlarına çözümler üretmek ve stratejiler geliştirmek amaçlarımız arasındadır.`` dedi.

Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi ahlaklı ve maneviyatla olarak yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz yarışmada başarılı olan öğrencileri onure etmek istediklerini insanlara Kur`an-ı sevdirmek ve kuranı yaşayarak anlamanın en büyük amaçları olduğunu ifade etti.

Kur`an-ı hayatımıza uygulamalıyız
İlçe Müftüsü Ziya Albayrak ise yaptığı konuşmada, Gerçek anlamda Müslüman olmak için Kur`an-ı kerimin getirdiği ölçüleri öğrenmemiz ve hayatımızda uygulamamız gerektiğine vurgu yapan Albayrak: Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından "Gel Bu Yaz Kur`anı Gönlüne Yaz`` sloganıyla başlayan Yaz Kur`an Kursu döneminde İlçe müftülüğümüzün yoğun çabaları neticesinde ilçemizde 5403 öğrenci kayıt yaptırmış ve yaz Kur`an kurslarında eğitim almıştır. Yaz Kur`an Kurslarında Yaklaşık 400 öğreticinin görev aldığını ifade ederek dereceye giren öğrencileri ve yarışmayı tertip eden Evrensel Hafızlar Derneği Erciş Şubesine teşekkür etti. (Erkan Yavuz / İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir